Βαθμολογία

Συγκινητικές στιγμές στα Βίλια

Οι Πολωνοί πυροσβέστες συνεχίζουν τη δράση τους στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος της χώρας μας, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Η πολωνική αποστολή παρατάθηκε χωρίς να έχει γίνει συγκεκριμένη η ημερομηνία επιστροφής, όπως μεταδίδουν τα πολωνικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το News247, η δύναμη των Πολωνών στα Βίλια ενισχύθηκε σήμερα με έξι οχήματα ενώ οι κάτοικοι της περιοχής τους χειροκρότησαν κατά την έλευσή τους, ενώ συνολικά έχουν έρθει και επιχειρούν 143 πυροσβέστες. Φτιάχνοντας αντιπυρικές ζώνες και ρίχνοντας νερό με ό,τι μπορούσαν, οι εθελοντές κατάφεραν να προστατέψουν τον οικισμό μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, απέναντι στις φλόγες που καίνε επί τρεις ημέρες.

Όπως ενημέρωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Εσωτερικών της Πολωνίας, οι πυροσβέστες της χώρας ολοκλήρωσαν τη δράση τους στην Εύβοια και «μετακόμισαν» άμεσα στην Αττική για να συνδράμουν σε νέες επιχειρήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης. Η Πολωνία ανταποκρίθηκε στον «συναγερμό» του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ERCC), μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών για παροχή διεθνούς βοήθειας εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε από τις δεκάδες πυρκαγιές στη χώρα μας.