Βαθμολογία

Μπιλ Πάπας: Χάος στην Ξάνθη

Μπέρδεμα με τα πέντε εκατομμύρια ευρώ του Μπιλ Πάπας για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Ξάνθη.

Την ώρα που ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη Μπιλ Πάπας φέρεται να κατηγορείται στην Αυστραλία για απάτη εκατοντάδων δολαρίων και μετά από την διαρροή αυτής της είδησης να παραιτείται από την προεδρία της Σίντεϊ Ολίμπικ, στην Ελλάδα και ειδικά στα Πηγάδια της Ξάνθης επικρατεί εκκωφαντική σιωπή.

Κανείς σχεδόν δεν σχολιάζει τις εξ Αυστραλίας εξελίξεις, παρά τους φόβους που εκφράζονται σε ολοένα και περισσότερα στόματα για κίνδυνο στην ροή χρήματος προς την Ελλάδα. Ωστόσο ένα από τα ελάχιστα αυτά στόματα που μιλάνε, ανέφερε στο ThrakiSportS ότι αυτή η ροή των χρημάτων ήταν ούτως ή άλλως προβληματική τους προηγούμενους μήνες, έστω και αν δεν φαινόταν να υπάρχει κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του οργανισμού της ΠΑΕ Ξάνθη.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται ότι ακόμα και η περίφημη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ξάνθης ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ που αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση της 30ης Οκτωβρίου του 2020 και ανακοινώθηκε πομπωδώς εκείνη την περίοδο μέσα και από σχετική ανακοινωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου, επισήμως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί αν και περάσαν εννεα και πλέον ολόκληροι μήνες από τότε. Μπορεί η αύξηση να έχει περαστεί επίσημα στο καταστατικό της ΠΑΕ που τροποποιήθηκε την ίδια ημέρα, ωστόσο έκτοτε στο ΓΕΜΗ δεν υπήρξε καμία αυτοματοποιημένη ή μη δημοσίευση για πιστοποποίηση αυτής της αύξησης, δηλαδή δεν υπήρξε μέχρι και σήμερα ενημέρωση ότι καταβλήθηκαν κανονικά τα χρήματα αυτής της αύξησης στον εταιρικό λογαριασμό που διατηρεί η ΠΑΕ Ξάνθη στην Alpha Bank.