Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα στον Δήμο Λαυρεωτικής. Κινητοποιήθηκαν από την Πυροσβεστική επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζιάκας, η πυρκαγιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στην Κερατέα, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και μέσω στροβιλισμού ανεβαίνουν τα μποφόρ. 

Η φωτιά έχει αλλάξει κατ' επανάληψη κατεύθυνση λόγω του αέρα. Γα την κατάσβεση της πυρκαγιάς 38 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Πατούλης: Έχει ισχυρούς ανέμους

Μιλώντας στο OPEN TV ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σημείωσε ότι στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια και ήδη έχει γίνει εκκένωση μέσω μηνύματος από το 112. Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, πρόσθεσε. Η Πυροσβεστική κάνει ό,τι είναι δυνατόν, είπε ο κ. Πατούλης.

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Ήταν εμπρησμός

Μιλώντας στο OPEN TV ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μίλησε για εμπρησμό. Όπως είπε η φωτιά ξεκίνησε από κάδο σκουπιδιών και επικαλέστηκε μαρτυρία κατά την οποία τη φωτιά έβαλε κάποιος κινούμενος με αυτοκίνητο.

Δήμαρχος Σαρωνικού: Η φωτιά κινείται πολύ γρήγορα

Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή, αναφέρει ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ο όποιος τονίζει ότι η φωτιά κινείται πάρα πολύ γρήγορα και οι φλόγες φτάνουν στα πρώτα σπίτια του οικισμού Μαρκάτι.

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Κερατέα

«Αν βρίσκεστε στο #Μαρκάτι #Κερατέας, εκκενώστε τώρα προς #Λαύριο», αναφέρει το μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στο δήμο Λαυρεωτικής.

Εκκένωση και από Συντερίνα προς Ανάβυσσο

Λίγο αργότερα, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για εκκένωση από την Συντερίνα Κερατέας προς την Ανάβυσσο.

ethnos.gr