Βαθμολογία

Στα πλέι οφ του Europa Conference League o ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε την Πέμπτη με 2-0 της Μποέμιανς στην Τούμπα, στον μεταξύ τους αγώνα ρεβάνς, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, κι έτσι ανατρέποντας την ήττα με 2-1 που είχε υποστεί στο πρώτο ματς, πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, καθώς πέτυχε γκολ από τα... αποδυτήρια με τον Σβαμπ, ο οποίος στο 4', μετά από ωραία σέντρα του Μπίσεσβαρ στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής, έκανε το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά.

Στο 28ο λεπτό οι «ασπρόμαυροι» διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Μπισεσβαρ από δημιουργός να γίνεται εκτελεστής, νικώντας σε τετ-α-τετ τον Tάλμποτ, μετά την εξαιρετική κάθετη του Ελ Καντουρί.

Έξι λεπτά αργότερα ο Ελ Καντουρί έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δαιμαρτυρήθηκαν έντονα ότι είχε περάσει τη γραμμή η μπάλα στο κατέβασμά της.

Πάντως ο διαιτητής και οι βοηθοί του έδωσαν συνέχεια στο ματς (δεν υπάρχει VAR στα προκριματικά), παρά το γεγονός ότι, όπως φάνηκε από το ριπλέι, οι Θεσσαλονικείς είχαν δίκιο.
To πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να έχει ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει και τρίτο γκολ στο 42', όταν ο Ελ Καντουρί σούταρε ψηλά από πλεονεκτική θέση. Στο 78ο λεπτό ο Βαρέλα σκοράρε με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ζίβκοβιτς, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Δοκάρια: 34' Ελ Καντουρί (ΠΑΟΚ).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Ροντρίγκο (85' Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια - Κούρτιτς (74' Εσίτι), Σβαμπ - Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (85' Μουργκ), Ελ Καντουρί - Ολιβέιρα (74' Σφιντέρσκι).

Μποέμιανς (Κιθ Λονγκ): Tάλμποτ, Μπρεσλίν, Φίνερτι, Κόρνγουολ, Λάιονς (86' Φίλι), Μπάκλεϊ, Μπαρτ, Τίρνι (78' Λέβινγκστον), Ντεβόι, Κόουτ (62' Γουόρντ), Κέλι.

zougla.gr