Βαθμολογία

ΑΕΚ: Έδεσε τον Μιτάι μέχρι το 2026

Την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2026 υπέγραψε σήμερα (10/8) στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Μάριο Μιτάι, τέσσερις μέρες μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του και περίπου ένα χρόνο μετά την πρώτη υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με την Ενωση.

Ο νεαρός αριστερός μπακ είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Αλβανίας και πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο του με το ανδρικό συγκρότημα της χώρας του.

Εντάχθηκε στις «κιτρινόμαυρες» ακαδημίες το 2017, αρχικά στην Κ-15, στη συνέχεια αγωνίστηκε στις ομάδες Κ-16, Κ-17 και Κ-19 του συλλίγου και στις 18 Οκτωβρίου 2020 έγινε ο νεαρότερος ξένος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Στον αγώνα με τη Λέστερ, στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League, στις 10 Δεκεμβρίου 2020, ο Μιτάι έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό αγώνα της ΑΕΚ.

Τελείωσε την περσινή πρώτη του επαγγελματική σεζόν, πριν από τη συμπλήρωση των 18 του χρόνων, με δέκα συμμετοχές και δύο ασίστ στο πρωτάθλημα της Super League, δύο συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ έχει ήδη τρεις ευρωπαϊκές συμμετοχές, αφού αγωνίστηκε και στα δύο ματς με τη Βελέζ Μόσταρ αυτό το καλοκαίρι.