Βαθμολογία

Lockdown στο Ηράκλειο Κρήτης

Tοπικό lockdown τίθεται σε ισχύ στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου εντοπίζεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Ύστερα από εισήγηση των ειδικών, σε lockdown τίθεται το Ηράκλειο, μετά τα Χανιά και την Ζάκυνθο που θα είναι σε lockdown έως και την ερχόμενη Παρασκευή 13 Αυγούστου, τουλάχιστον.

Μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, η οποία και μεταφέρεται στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.
Lockdown στο Ηράκλειο: Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη, 11 Αυγούστου στις 06:00 το πρωί θα ισχύουν τα κάτωθι:

    Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
    Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τρίτη 17 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Οι ειδικοί κρούουν, εδώ και ημέρες, τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κατάσταση στην Κρήτη. Τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά με επιβαρυμένο ιικό φορτίο, αλλά και για το τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα του Αυγούστου με τα πάρτι και τις εκδηλώσεις, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης νωρίτερα. «Στην Κρήτη, σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ, είναι καλυμμένο το 90% των κλινών που μπορούμε να αναπτύξουμε για κλίνες Covid-19 στο νησί. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στην Κρήτη θα ζήσουμε εικόνες που είχαμε στο Μπέργκαμο, δεν θα έχουμε πού να βάλουμε τους διασωληνωμένους. Στο ΠΑΓΝΗ μπορούμε να αναπτύξουμε 80-90 κλίνες. Έχουμε τρία επίπεδα και αυτήν την στιγμή έχουμε αναπτύξει τρίτη κλινική Covid-19, που δεν είχαμε ανοίξει σε προηγούμενα κύματα», σημείωσε μιλώντας στο ANT1 για τη δραματική κατάσταση στο νησί.