Βαθμολογία

Νέο κύμα ζέστης το επόμενο τριήμερο

Στα μέσα της εβδομάδος παροδική αστάθεια στα ηπειρωτικά και το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου θα κυλήσει με κανονικές θερμοκρασίες και μελτέμι το πολύ 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

Πρόσκαιρο κύμα ζέστης με τιμές περί του 40 με 42 βαθμούς έως την Τετάρτη

Οι άνεμοι στο Αιγαίο τις επόμενες ημέρες στα 4 με 6 και τοπικά στα νότια 6-7 μποφόρ

Στα μέσα της εβδομάδος παροδική αστάθεια στα ηπειρωτικά και το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου θα κυλήσει με κανονικές θερμοκρασίες και μελτέμι το πολύ 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο , στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και η μέγιστη τιμή της θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 40 με 42 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τμήματά του πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς και κατά τόπους στη Θεσσαλία και τη Στερεά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά τμήματά του πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως το Σάββατο στα ανατολικά.

Θοδωρής Κολυδάς, news247.gr