Βαθμολογία

Στη Ραψάνη για τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο Δήμαρχος Τεμπών

Πλήθη ευσεβών φιλέορτων χριστιανών, συνέρρευσαν στο όμορφο εξωκλήσι, σε μια πανέμορφη κορυφή έξω από την κοινότητα Καλοχωρίου, αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, όπου εψάλλει πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Ευθυμίου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον λόγον, συλλειτουργούντος του π. Φιλοθέου εφημερίου της ενορίας του χωριού.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Δεσποτικής Εορτής, πανηγυρικά εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού στην ομώνυμη Ιερά.

Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ραψάνης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τόνισε ότι ο Χριστός είναι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου και  εξήγησε την επιλογή να πάρει μαζί Του στο όρος Θαβώρ τους  τρεις μαθητές και τον τρόπο που ο Χριστός συμπεριφέρθηκε στον Ιούδα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος,  ευλόγησε τους άρτους και τα σταφύλια απ’ τα ευλογημένα αμπέλια της Ραψάνης και επαίνεσε το έργο και τους αγώνες της Γεροντίσσης Υπομονής και των ευλαβών μοναστριών που ασκούνται στην Ιερά Μονή.

Ευχήθηκε δε στον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, τον βουλευτή κ. Χρήστο Κέλλα, τους λοιπούς τοπικούς άρχοντες και τους πολυπληθείς προσκυνητές, τη χάρη και την ευλογία του μεταμορφωθέντος Κυρίου Ιησού.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις εκτός του Δημάρχου και του Βουλευτή συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι  κ. Αθανάσιος Βλάχος, κ. Χρήστος Κακαγιάννης και κ. Χρήστος Κρικώνης, ο τοπικός σύμβουλος Καλοχωρίου κ. Δημήτρης Λάζος, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Ραψάνης και Συκουρίου κ. Δημήτρης  Ζήλος και Μιχάλης Γκουντής, αντίστοιχα και πλήθος πιστών.