Βαθμολογία

Έτσι θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ DE - TOX

Το βράδυ της Πέμπτης (5/8) διεξήχθη στα γραφεία της ΕΠΣΛ η πρώτη συνάντηση της νέας διοίκησης της Ένωσης με τους εκπροσώπους των σωματείων για να αποφασιστεί και από τις δύο πλευρές πως θα διεξαχθεί το κορυφαίο πρωτάθλημα στο νομό μας τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά 2021 – 2022.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το athleticlarissa ήταν εκεί και σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ με κάθε λεπτομέρεια. Το λόγο πήρε στην αρχή ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Δημήτρης Μπουχλαριώτης και ευχαρίστησε τους παράγοντες για την επανεκλογή του για άλλα τέσσερα χρόνια στην προεδρία της Ένωσης.

Στη συνέχεια έγιναν συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και έπεσαν στο τραπέζι αρκετές προτάσεις για το πως θα γίνει το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς.

Τελικά αποφασίστηκαν:

Πρωτάθλημα ενός γύρου. Οι πρώτοι 6 θα παίξουν πλέι οφ όπως ακριβώς στην Super League με διπλούς αγώνες με την βαθμολογία που τερμάτισαν στο πρωτάθλημα του ενός γύρου.
Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στα πλέι άουτ, κρατούν τη βαθμολογία του πρωταθλήματος του ενός γύρου αλλά σε αυτή τη περίπτωση θα γίνουν μονοί αγώνες.

Υποβιβάζονται οι 5 τελευταίοι μετά τη λήξη των πλέι άουτ (εάν υποβιβαστεί κάποια ομάδα της Λάρισας από τη Γ’ Εθνική θα έχουμε μία επιπλέον πτώση). Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Οι δηλώσεις συμμετοχών σε πρωτάθλημα και κύπελλο θα είναι δωρεάν. Επίσης περιμένουμε τις εξελίξεις για το τι θα ισχύσει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα (για την ώρα ισχύει ότι για τη Γ’ Εθνική).

Τέλος το κάθε σωματείο θα πρέπει να κάνει συνεργασία με κάποιον κάμεραμαν ώστε να γίνονται οι βιντεοσκοπήσεις όλων των αγώνων και είναι υποχρέωση του κάθε σωματείου (ο γηπεδούχος) να δίνει κάθε Τρίτη ένα αντίγραφο στα γραφεία της Ένωσης.