Βαθμολογία

Παναχαϊκή: Απέσυρε ο Δρόσος το ενδιαφέρον του – Τι δήλωσε

Δεν προχωράει η πρόταση του Δημήτρη Δρόσου και γκρουπ επιχειρηματιών για την ανάληψη της Παναχαϊκής, καθώς με ανακοίνωση του ενημέρωσε ότι απέσυρε το ενδιαφέρον του.
Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Δρόσου:

«Αγαπημένοι φίλοι και συμπολίτες

Τις τελευταίες 2 μέρες και μετά από δεκάδες συναντήσεις που ολοι ξέρατε οτι έκανα ειχα την χαρά την τιμή να συμφωνήσω με 14 επίλεκτα μέλη της κοινωνίας της Πάτρας, οτι θελουμε και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα τέλος στον κατήφορο της αγαπημένης σε όλους μας ομάδας.

Αποφασίσαμε να βγουμε μπροστά με μεγάλο οικονομικό και οχι μόνο κόστος, βάζοντας ένα διπλό και πολύ δύσκολο στόχο από την πρώτη χρόνια γιατί κρίναμε ότι μόνο αυτός είναι ο τρόπος να επιστρέψει η Κοκκινομαυρη Κυρία εκεί που πραγματικά ανοίκει.

Πρωταθλητισμός και αποπληρωμή των χρεών άμεσα από την πρώτη μέρα με στόχο του χρόνου τέτοια εποχή όχι μόνο να έχουμε κερδίσει αγωνιστικά την άνοδο μας αλλά να είμαστε και έτοιμοι από οικονομική πλευρά να εξαργυρωσουμε αυτό το εισιτήριο ανόδου χωρίς προβλήματα και χωρίς νέο χάσιμο χρόνου μπαίνοντας σε ατέρμονες και ατελείωτες συζητήσεις διακανονισμού.
Κρίναμε ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται να μπουν φέτος στα ταμεία της ομάδας 1.000.000 τουλάχιστον.

Γυρω στα 500.000 στο αγωνιστικό κομμάτι για την οργάνωση ,την στελέχωση αλλά και την λειτουργία μιας ομάδας που όχι μόνο θα ήταν αντάξια του ονόματος της Παναχαικης αλλά θα έβαζε και τις βάσεις για την ομάδα που θα συνέχιζε την επόμενη χρόνια και άλλες 500.000 χιλιάδες για να επανέλθει η ομάδα στον σωστό δρόμο και οικονομικά ρυθμίζοντας όλα αυτά τα χρέη από σήμερα .
Οι συζητήσεις μας ανέδειξαν ότι όχι μόνο υπήρχε η διάθεση και δυνατότητα αλλά επίσης το ποσό μεγάλη αγάπη και δίψα υπάρχει ακόμα στην Πάτρα για την ομάδα της καρδιάς μας , έστω και αν έχουν συμβεί όλα αυτά που όλοι ξέρουμε τα τελευταία χρόνια.

Η Union1891 θα ξεκινούσε από ένα σημείο που ούτε καν μπορούσε να φανταστεί οποιαδήποτε άλλη κίνηση γίνετε αυτήν την στιγμή και από θέση ισχύος απέναντι στις τις προκλήσεις και τα προβλήματα που κάποιοι άλλοι φρόντισαν να της δώσουν για προίκα.

Είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι βλέποντας όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια ο μόνος τρόπος να φτάσει επιτέλους η ομάδα μας εκεί που όλοι ονειρευόμαστε είναι ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσα από την ενότητα όλων, και για αυτό την είχα θέσει από την αρχή ως μοναδικό όρο για την εμπλοκή μου στην ομάδα.

Την ίδια ακριβώς άποψη είχαν και όλοι ανεξαιρέτως οι φίλοι που αποφάσισαν να στηρίξουν αυτήν την κίνηση της Union1891.

Ολοι μας και εγώ περισσότερο από τον καθένα είχαμε δει και ζήσει το κλίμα που υπήρχε στο γήπεδο από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Μαη του ίδιου χρόνου και κανείς δεν ήθελε μια επανάληψη του. Είχα υποσχεθεί στην οικογένεια μου αλλά και όφειλα στην μνήμη της μητέρας μου που διασυρόταν σε κάθε παιχνίδι της ομάδας στις μέρες του 2019 ότι όσο μεγάλη και να είναι η αγάπη μου , όσο και τρελό και ανεξήγητο να είναι το πάθος για ότι φέρει και αφορά τα κοκκινομαυρα ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΩ ΠΟΤΕ στην ίδια διαδικασία .

Ειχα υποσχεθεί στην σύζυγο μου ότι αν δεν μπορέσω να εξασφαλίσω την ηρεμία δεν θα επιτρέψω τα 2 μικρότερα παιδιά μου που είναι 7 και 10 και τώρα πια καταλαβαίνουν να ζήσουν και να ακούν ότι τα 2 μεγαλύτερα κατα την πρώτη εμπλοκή μου.

Δεν θα ξανά υποβάλλω τον εαυτό μου και την οικογένεια μου σε αυτή την απεχθή βάσανο, πολύ δε τώρα που έχω επιστρέψει για τα καλά σε ένα πολύ καλό επίπεδο ζωής μετά από προσπάθειες χρόνων.

Κατι τέτοιο δεν το χρειαζόμαστε και δεν θα το κάνουμε μέρος της ζωής μας. Ποσο δε περισσότερο τώρα που είχα να προστατεύσω και τους 14 φίλους/ συνεργάτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την στήριξη τους. Ολοι τους οικογενειάρχες και πετυχημένοι επαγγελματίες. Ξέρω απο πρώτο χέρι πόσο επώδυνο θα ήταν και για αυτούς και για τις οικογένειες τους όποτε δεν μπορώ να αφήσω να συμβεί αυτό ποτέ.

Εκανα παραπάνω από όσα περνούσαν από το χέρι μου για να έρθουμε όλοι σε επικοινωνία και σε έστω μια μορφή εκεχειρίας για το καλό της ομάδας. Δέχτηκα ακόμα και να συζητήσω αν χρειαστεί, να τους ενημερώσω και να τους αποδείξω, ποιες είναι οι δυνατότητες, πιο το πλάνο και ποιοι θα το έβαζαν σε εφαρμογή.

Ολα έπεσαν στο κενό και η άποψη τους ήταν ξεκάθαρη και παγιωμένη . Ειναι ίδια ακριβώς με αυτήν που είχαν το 2019. Δεν είμαι ίδιος ΕΓΩ ΟΜΩΣ και φυσικά ούτε η ομάδα που δεν αντέχει άλλους πόλεμους εκεί που κάποιοι την έφτασαν!

Αν κάποιους δεν τους απασχολεί δεν έβλεπαν και δεν ένιωθαν τι θέλει και τι ελπίζει η πόλη , δεν μπορώ κάπως αλλιώς να τους πείσω. Τα ποσοστά φιλάθλων που θεωρούσαν την δική μας κίνηση σαν μονόδρομο είναι συντριπτικά Υπερ μας και αυτό το έζησα από κοντά για κάποιους όμως αυτό είναι …λεπτομέρεια μπροστά στα δικά τους θέλω και επιδιώξεις. Τι θέλουν οι πολλοί είναι αδιάφορο μπροστά στο τι θελουμε εμείς. Οταν δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου δεν μπορείς και να έχεις ελπίδες επιβίωσης.

Η αλήθεια είναι μια και όλοι στην Πάτρα πλέον την έχουν καταλάβει και την συζητούν παντού. Η Παναχαικη πρέπει να παραμείνει ΜΙΚΡΗ ,πληγωμένη και ευάλωτη για να είναι στα μέτρα κάποιων. Μετά από αυτήν την διαπίστωση δεν είχε κανένα απολύτως νόημα να καταθέσω πρόταση στον αξιότιμο πρόεδρο της ερασιτεχνικής κάτι που αποφασίσαμε από κοινού όλοι όσοι αποτελούσαμε αυτήν την κίνηση.

Τα χθεσινοβραδινά μηνύματα αλλά και οι επικοινωνίες που είχαμε έκαναν σαφές ότι το NA ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ καμία πρόταση είναι μονόδρομος αφού θα ήταν κενή περιεχομένου και καταδικασμένη εξ αρχής . Ετσι ανοίγουμε τον δρόμο …στους εκλεκτούς μιας πολύ μικρής ομάδας ανθρώπων που έχουν όμως δυσανάλογο μεγάλο ρόλο στα όσα συμβαίνουν γύρω από την ομάδα.

Η ομάδα συνεχίζει ακόμα και στη Γ εθνική να βρίσκεται ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ και η προσπάθεια απελευθέρωσης απέτυχε! Θελω προσωπικά αλλά και εκπροσωπώντας όλα τα μέλη της Union1891 να εκφράσω τη ευγνωμοσύνη για όλη την στήριξη και την αγάπη που ένιωσα από τους πολίτες της Πάτρας και τους φιλάθλους της ομάδας σε κάθε βήμα και επαφή που είχα στην πόλη αλλά και σε κάθε επικοινωνία μας. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ και σύντομα θα βρω τροπο να τους την ανταποδώσω.

Νιώθω απέραντη τιμή και είμαι γεμάτος περηφάνια για όλα όσα άκουσα και έζησα τις τελευταίες μέρες στην πόλη μου. Ξερω και ξέρει ΟΛΗ Η ΠΑΤΡΑ γιατί είμαστε μικρή κοινωνία και όλοι μαθαίνουν τα πάντα οτι η πρόταση μας ήταν ΜΑΚΡΑΝ Η ΠΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ, η πιο ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ και αυτή που είχε της περισσότερες προοπτικές.

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία οτι σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης και της ομάδας θα στενοχωρηθεί και θα απογοητευτεί στο άκουσμα της απόσυρσης της πρότασης μας. Εύχομαι να μην πληρώσει για ακόμη μια φορά η ομάδα μας, όπως το καλοκαίρι του 2019 τις τραγικές επιπτώσεις μιας αποτυχημένης επιλογής -αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος-ξέροντας και βλέποντας τι έρχεται, και ελπίζω οποίος θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας μας με τις ευλογίες και την συναίνεση όλων να πετύχει πολύ περισσότερα από θέλαμε και μπορούσαμε εμείς».

Δημήτρης Δροσος – Union1891