Δραματικές ώρες περνάει η Εύβοια καθώς η μεγάλη φωτιά που κατακαίει την περιοχή Λίμνη, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Εκκενώθηκαν τα Ροβιές, Δρυμώνας και η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ. Επίσης τρεις πυροσβέστες που συμμετέχουν στην κατάσβεση μεταφέρθηκαν με ελαφρά εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου. Σχετικό SMS απέστειλε το 112 στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Φωτιά στην Εύβοια: Πόσοι οικισμοί έχουν εκκενωθεί συνολικά

Νωρίτερα, στις 12.20, εστάλη sms 112 στους κατοίκους των περιοχών Κούλουρος και Μαρούλι για να εκκενώσουν άμεσα προς Ιστιαία εξαιτίας της φωτιάς στην Εύβοια.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί πάνω από 10 οικισμοί:

Καλαμούδι

Ρετσινόλακκος

Σηπιάδα

Κουρκουλοί

Σκεπαστή

Παλαιοχώρι

Δαμιά

Ιερά Μονή Όσιου Δαυίδ

Ροβιές

Κούλουρος

Μαρούλι

Τρεις ελαφρά εγκαυματίες πυροσβέστες

Λίγο νωρίτερα, οι φλόγες κύκλωσαν τους πυροσβέστες μέσα στο χωριό Κουρκουλοί , που έδωσαν μια πραγματική μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες που είχαν αρκετά μέτρα ύψος. Σε αυτή την προσπάθεια τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες και ήδη μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου. «Πρόκειται για πολύ ελαφράς μορφής εγκαύματα που δεν εμπνέουν ανησυχία και χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αλλά παραμένουν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου» επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης. 

Πυρκαγιά στην Εύβοια – Δήμαρχος Μαντουδίου στο OPEN: Εντελώς ανεξέλεγκτα τα πράγματα

«Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη. Καίγονται χωριά, σπίτια. Τα πράγματα είναι εντελώς ανεξέλεγκτα. Τα εναέρια μέσα που ήρθαν δυσκολεύονται να πετάξουν», είπε ο Δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Τουλάχιστον 150 καμένα σπίτια

Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Μαντουδίου Αργύρης Λιάσκος τόνισε πως έχουν καεί τουλάχιστον 150 σπίτια. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» και ότι «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη».

ethnos.gr