Βαθμολογία

Προσωπική δήλωση Αλέξη Κούγια

Το 2008 τα Χριστούγεννα αγόρασα τις μετοχές της ΠΑΕ Παναχαϊκή από τον εμφανιζόμενο δισεκατομμυριούχο Κώστα Μακρή.

Κατέβαλα 1.500.000€ μετρητά και με εξαπάτησαν λέγοντας μου ότι τα χρέη της ΠΑΕ Παναχαϊκής ήταν 415.000€, ενώ τελικώς ήταν 3.3000.000€.

Μετά από 5 χρόνια παραμονής της ομάδας στην Γ΄ Εθνική και ένα χρόνο μετά την αγορά των μετοχών, η ομάδα ανέβηκε στην Β΄ Εθνική ως πρωταθλήτρια.

Μέχρι το 2015 τον Ιούλιο που την χάρισα για να αγοράσω το 90% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ, την εξυγίανα οικονομικά, είχε πάντοτε αδειοδότηση και το κυριότερο τα χρέη από 3.300.000€ περιορίσθηκαν στα 800.000€ ρυθμισμένα σε 100 δόσεις.

Τρείς φορές επί τρείς συνεχείς σεζόν η ομάδα έπαιζε στα play-off για την συμμετοχή της στην Α΄ Εθνική και οι εγκληματίες του Koriopolis όπως αποδείχθηκε από τις τηλεφωνικές συνομιλίες αντί για την Παναχαϊκή ανέβασαν στην Super League 1 τον Πλατανιά, την Καλλονή, την Βέροια, τον Πανθρακικό και την τελευταία χρονιά έχασε την άνοδο από την ΑΕΚ παρά το ότι στα play-off ήρθε ισόπαλη με 1-1.

Παρόλα τα ως άνω που προσέφερα σε αυτή την ιστορικά ομάδα η ερασιτεχνική και παρά το γεγονός ότι ανακατασκεύασα το γήπεδο δαπανώντας 500.000€ το 2009, διοργάνωνε διαμαρτυρίες οργανωμένων οπαδών, έκανε συνεχείς ανακοινώσεις σε βάρος μου ζητώντας την «απελευθέρωση», ώστε η ομάδα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ερασιτεχνικής Νίκο Ράπτη και τον γραμματέα αυτής Δημήτρη Τσαούσογλου να μεγαλουργήσει.

Από τότε η ιστορική ομάδα έχει υποβιβασθεί-διαλυθεί δύο φορές αγωνιζόμενη στα τοπικά πρωταθλήματα και σήμερα έξι χρόνια μετά την φυγή μου θα υποβιβασθεί για 3η φορά.

Επειδή μία φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις δημοσιοποιώ την έκτη σελίδα της σημερινής εφημερίδας ΦΩΣ, όπου αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια η καταστροφική διαδρομή μετά την φυγή μου, όπου στο τέλος αναδεικνύεται ότι η ερασιτεχνική Παναχαϊκή αφού την οδήγησε στο χάος βρήκε και πάλι ρόλο κάνοντας γενικό προσκλητήριο για να μαζευτούν 150.000€.

Αυτό ονειρεύονται στην Λάρισα και ο 50άρης παρά λίγο γιατρός και οι συνεργάτες του, αλλά δυστυχώς για αυτούς έχουν πέσει σε τοίχο.