Βαθμολογία

Τι σημαίνει ο αποκλεισμός Άρη και ΑΕΚ

Εκτός συνέχειας του Conferance League έμειναν ΑΕΚ και Άρης μόλις από τον 2ο προκριματικό της διοργάνωσης, κάτι που έχει διπλό αντίκτυπο και για τους δύο, αρχικά σε οικονομικό και σε ύστερα σε αυτό του ευρωπαϊκού ranking.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, αν κατάφερναν να φτάσουν μέχρι τους ομίλους του θεσμού τότε, μαζί με το market pool που αντιστοιχεί στη χώρα μας, θα λάμβαναν μίνιμουμ 5 εκατομμύρια όμως τώρα θα πάρουν μόλις 350.000 ευρώ που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη φάση που συμμετείχαν.

Την ίδια στιγμή «αποχαιρέτησαν» τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2021/22 μόλις με μία νίκη, το πρεστίζ/γόητρό τους δείχνει «καταρρακωμένο» και παράλληλα η Ελλάδα έμεινε μόνο με 2 ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ναι μεν με τις νίκες τους προσέφεραν 500 βαθμούς στην επιμέρους βαθμολογίας της στην UEFA και βρισκόμαστε πλέον κοντά στην 18η Τουρκία (21.600 εκείνη έναντι 21.200 η Ελλάδα), όμως οι γείτονές μας έχουν 5 ομάδες στις εκτός των συνόρων τους διοργανώσεις.

Την ίδια στιγμή βρισκόμαστε 700 πίσω από την 17η Τσεχία που έχει 1 ομάδα παραπάνω (3/4) και αυτό σημαίνει πως «κινδυνεύουμε» να χάσουμε και το «προνόμιο» ο πρωταθλητής να ξεκινά τις υποχρεώσεις του από τον 2ο προκριματικό του Champions League, όπως συνέβη φέτος, αλλά να μπαίνει από τον 1ο!

Ακριβώς από κάτω μας είναι η Νορβηγία με 21.125 και παραπάνω εκπρόσωπο (3/4), ενώ είμαστε η μόνη χώρα που στις 24 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της UEFA έχει μείνει με 2 ομάδες. Η Ρουμανία που είναι 25η μετρά 1, ενώ για παράδειγμα το Καζακστάν που είναι 27ο συνεχίζει με 4 (μεταξύ άλλων και την Αστάνα που απέκλεισε τον Άρη).

Τα δεδομένα στη 16η και η 17η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League.

Και σε εκείνη από τη 18η μέχρι την 28η
*Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League.
*Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League.