Βαθμολογία

ΕΣΑΚΕ: Οριστικά τζάμπολ στις 2 Οκτωβρίου - Μένουν 6 οι ξένοι

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου θα γίνει η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Basket League, την στιγμή που οι ξένοι θα παραμείνουν 6 στον αριθμό.

Αποφάσεις για το νέο πρωτάθλημα έλαβε η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21/07) το μεσημέρι. Οι σημαντικότερες αποφάσεις αφορούν στην ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο τζάμπολ θα γίνει οριστικά στις 2 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση, ο αριθμός των ξένων που θα μπορεί να δηλώσει κάποια ομάδα παραμείνει 6. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, θα παραμείνουν οι αλλαγές τρεις συν τρεις, αν και συζητήθηκε και το ενδεχόμενο μίας ακόμα αλλαγής κατά τη διάρκεια των Play offs, χωρίς να παρθεί τελικά κάποια οριστική απόφαση.

Ακόμα, στα τέλη του Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 26 του μηνός θα λάβει χώρα το Σούπερ Καπ, ενώ το μόνο που εκκρεμεί είναι το τι θα ισχύσει με τους υποβιβασμούς. Αν τελικά πέσει μία ομάδα από την Basket League ή αν θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίοι.