Βαθμολογία

Στην Ουγγαρία το πρώτο «τεστ» του Θαν. Τζήλου

Την πρώτη του διεθνή αποστολή για τη νέα περίοδο ολοκλήρωσε με επιτυχία ο Θανάσης Τζήλος, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης διηύθυνε επί ουγγρικού εδάφους τον επαναληπτικό αγώνα του πρώτου προκριματικού γύρου του Conference League ανάμεσα στην Ακαδημία Πούσκας και τη φινλανδική Ίντερ Τούρκου. Η ομάδα που φέρει τιμητικά το όνομα του «καλπάζοντος συνταγματάρχη» Φέρεντς Πούσκας, έχοντας αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στον πρώτο αγώνα, προκρίθηκε στον επόμενο γύρο με τη νίκη της με 2-0, που επιτεύχθηκε χάρη στο αυτογκόλ του Annan (4’) και το γκολ του Van Nieff (87’).
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αγώνας διεξήχθη στο 4.000 θέσεων στάδιο «Pancho Arena» της κωμόπολης Felscut που βρίσκεται στα περίχωρα της Βουδαπέστης και δεν ξεπερνά σε πληθυσμό τους 2.000 κατοίκους!
Η πολύπλευρη ραγδαία ανάπτυξή της, όμως, δεν είναι άσχετη με το ότι εκεί μεγάλωσε ο πανίσχυρος σήμερα Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν.
Συνεργάτες του Λαρισαίου διεθνούς διαιτητή ήταν οι Βασίλης Νικολακάκης - Κώστας Νικολαΐδης ως βοηθοί και ο Βολιώτης Μάνος Σκουλάς σε ρόλο τέταρτου, ενώ την απόδοση της ελληνικής τετράδας κατέγραψε ο Ελβετός παρατηρητής Andreas Schluchter.

eleftheria.gr