Μετά τον Τόλη Βοσκόπουλο, το ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα πενθεί σήμερα την απώλεια της Γκέλυς Μαυροπούλου.

Η 89χρονη ηθοποιός αναγκάστηκε να μεταφερθεί τον Νοέμβριο του 2020 στο νοσοκομείο, καθώς η πτώση της μέσα στο σπίτι της παραλίγο να αποβεί μοιραία. Είχε υποστεί κάκωση στην οσφυική μοίρα, μετά από χτύπημα στη σπονδυλική στήλη

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια, κόρη της Μαρίκας Κρεβατά και του Αγγέλου Μαυρόπουλου, τον περασμένο Νοέμβριο είχε μιλήσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star και είχε συγκλονίσει με όσα είπε για την πολυτάραχη ζωή της.

Όπως είχε αναφέρει, ο πρώτος μεγάλος έρωτας της ζωής της ήταν ο Αλέκος Αλεξανδράκης, για τον οποίο το έσκαγε από το παράθυρο του σπιτιού της προκειμένου να πάει να τον συναντήσει, ενώ είχε αναφερθεί με πολύ κολακευτικά λόγια και στον μοναδικό σύζυγό της, τον Στέφανο Στρατηγό. «Τον Στέφανο τον αγάπησα πάρα πολύ. Οι γονείς δεν χάρηκαν καθόλου για τη σχέση μας αυτή. Ήταν πολύ καλό παιδί, όμως χωρίσαμε πολύ γρήγορα».

Η Γκέλυ Μαυροπούλου δεν απέκτησε παιδιά. Στην ίδια συγκλονιστική συνέντευξη είχε μιλήσει και για τη μοναξιά: «Δεν έχω μοναξιά… Έχω ένα σκυλάκι που με λατρεύει και το λατρεύω. Μπορεί να έχω πολλούς συγγενείς και φίλους, ωστόσο κανείς δεν παίρνει ένα τηλέφωνο. Το τηλέφωνο δεν χτυπάει ποτέ».

Η σπουδαία ηθοποιός, εκτός από τις τεράστιες κινηματογραφικές επιτυχίες που έκανε στις Φίνος Φιλμ και Καραγιάννης Καρατζόπουλος, έπαιξε και σε τηλεοπτικές σειρές του Νίκου Φώσκολου με τεράστια επιτυχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ερήμωναν οι δρόμοι τη δεκαετία του ’70 προκειμένου να δουν όλοι τις τηλεοπτικές σειρές «Ο άγνωστος πόλεμος» και «Εν τούτω νίκα». Η ίδια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» είχε πει για τον Νίκο Φώσκολο: «Ο Φώσκολος ήταν ο άνθρωπος που με λάτρεψε. Νομίζω δεν θα ξαναβγάλει τέτοιο σκηνοθέτη η Ελλάδα».