Βαθμολογία

Οι εμβολιασμένοι προτίμησαν τους εξωτερικούς χώρους την πρώτη μέρα των μέτρων

«Μουδιασμένη» πρεμιέρα την Παρασκευή (16/07) για τα νέα μέτρα στην εστίαση. Μπορεί οι εσωτερικοί χώροι να άνοιξαν με πιστοποιητικά, bar code και μόνο για καθήμενους, αλλά οι πελάτες επέλεξαν να καθίσουν έξω, μαζί με παρέες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τους εξωτερικούς χώρους προτίμησαν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι παρόλο που οι εργαζόμενοι των καταστημάτων ήταν προετοιμασμένοι για να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους στα πιστοποιητικά των εμβολιασμένων για την είσοδό τους μέσα στο μαγαζί.

Η έλευση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη στα καταστήματα εστίασης, αλλά και στα νυχτερινά κέντρα με τους ιδιοκτήτες να είναι αρκετά προβληματισμένοι με τα νέα μέτρα.

Από 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι μπορούν να λειτουργούν ως covid free στο 85% της χωρητικότητάς τους. Όσο για τα καταστήματα εστίασης που έχουν και εξωτερικούς χώρους, αυτοί είναι μεικτοί και λειτουργούν με τις προβλεπόμενες αποστάσεις στα τραπέζια.

Όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να μπουν σε εσωτερικούς χώρους για να απολαύσουν το φαγητό τους μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, έχοντας όμως υποβληθεί απαραίτητα σε self-test.

Πολλές οι απορίες των επιχειρηματιών που αναρωτούνται τι θα γίνει εάν οι πελάτες που κάθονται στον εξωτερικό χώρο χρειαστούν κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους αλλά και τι θα γίνει αν μια οικογένεια έχει ανεμβολίαστα μέλη. Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και τα πρόστιμα για τους παραβάτες τσουχτερά. η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη.

δείτε φωτογραφίες στο DNEWS