Βαθμολογία

Ηττήθηκε ο Τσιτσιπάς και θα πρέπει να περιμένει για την άνοδο στο Νο3

Δεν ήταν ένα καλό απόγευμα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που σε μια αναμέτρηση που έβγαλε αρκετό εκνευρισμό γνώρισε την ήττα από τον Filip Krajinovic και θα χρειαστεί να περιμένει περισσότερο για να διεκδικήσει την άνοδό του στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όπως αναφέρει το tennisnews, αυτή ήταν μια από τις σημαντικότερες νίκες στην καριέρα του Krajinovic, που έχανε με 0-5 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχασε τελικά το 1ο σετ, αλλά έφτασε σε μια πολύ σπουδαία ανατροπή παίζοντας μεγάλο τένις, με 3-6, 6-1, 6-3.

Με εξαίρεση πάντως ένα μεγάλο μέρος του 2ου σετ, ο Στέφανος δεν έκανε άσχημο αγώνα. Ο απολογισμός του Έλληνα πρωταθλητή ήταν 33 winners και 16 αβίαστα λάθη, όμως ο συγκλονιστικός Krajinovic είχε μερικά διαστήματα στο παιχνίδι που δεν έκανε με τίποτα λάθος και τελικά ολοκλήρωσε τη φανταστική του αναμέτρηση με 36 winners και 13 αβίαστα λάθη.

Επίσης υπήρξαν πολλά νεύρα από το μέρος του Στέφανου, που δυο φορές έχασε πρώτο σερβίς επειδή καθυστέρησε να ξεκινήσει το παιχνίδι, ενώ είχε ακόμα ένα warning για κάτι που είπε στη διάρκεια του 2ου σετ από τον έμπειρο chair umpire Carlos Bernardes.

Τίποτα ωστόσο για την τελική έκβαση του αγώνα, δεν προμηνυόταν στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, στα οποία ο Στέφανος ήταν άψογος και πολύ γρήγορα βρέθηκε μπροστά με 5-0. Είχε μάλιστα ένα set point για να πάρει με bagel το 1ο σετ, ο Σέρβος όμως κατάφερε να το σβήσει και να μειώσει σε 5-1.

Στη συνέχεια ανέβασε το επίπεδό του και μείωσε σε 5-3, σε ένα μικρό σερί που μπορεί να μην τον έβαλε ξανά στο σετ, αλλά του έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει να πιστεύει στη νίκη. Με love service game, o Τσιτσιπάς έκλεισε το 1ο σετ στο 9ο game.