Με rapid test ή μοριακό έλεγχο θα επιτρέπεται πλέον να φιλοξενούνται παιδιά σε κατασκηνώσεις μετά και τα αρκετά περιστατικά διασποράς του covid-19 σε κάποιες δομές της χώρας, ενώ καταργείται το self test το οποίο εφαρμόζονταν μέχρι πρόσφατα.

Το θέμα των πρωτοκόλλων που θα διέπουν τη λειτουργία των κατασκηνώσεων το εξετάζει σε λίγη ώρα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας κατά την τακτική της συνεδρίαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν 5 ημέρες είχε σημάνει συναγερμός στη χώρα για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε κατασκηνώσεις της Ελλάδας, τόσο σε παιδιά όσο και σε εργαζόμενους.

Μέχρι τότε είχαν γίνει γνωστά περιστατικά μολύνσεων σε κατασκηνώσεις στα Χανιά, στη Χαλκιδική, στο Καπανδρίτι Αττικής, αλλά και στο Σοφικό Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή θα ασχοληθεί ακόμη και με την αυστηροποίηση των ελέγχων σε ταξιδιώτες αλλά και σε τουρίστες που βρίσκονται ήδη σε περιοχές όπου υπάρχει έκρηξη μολύνσεων.

Το θέμα είναι βεβαίως ποιοι γονείς θα μπουν στη διαδικασία να κάνουν rapid ή μοριακά στα παιδιά τους (με ότι έξοδα αυτά συνεπάγονται), όταν πρόκειται για μία διαδικασία η οποία αφορά τη διασκέδαση των παιδιών…