Βαθμολογία

Άρης: Να μην δοθεί πιστοποιητικό από την ΕΕΑ ζητούν επτά πρώην παίκτες!

Επτά πρώην παίκτες ζητούν από την ΕΕΑ να μην δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στους «κιτρινόμαυρους» για οφειλές.

Τα βάσανα δεν λένε να τελειώσουν στον Άρη με τις οφειλές σε πρώην παίκτες.

Επτά ποδοσφαιριστές ζητούν από την ΕΕΑ να μην δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής, όπως αναφέρεται στην αίτηση που κατέθεσαν και επισημαίνει το dikisports.

Στην αίτηση μεταξύ άλλων αναφέρεται: «ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.Του Ευθυμίου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ,

2.Του Κωνσταντίνου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ,

3.Του Γρηγορίου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ,

4.Του Εμμανουήλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ,

5.Του Στυλιανού ΤΣΟΥΚΑΝΗ,

6.Του Μιχαήλ ΚΥΡΓΙΑ,

7.Του Ricardo FATY.

K Α Τ Α

Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΕ" που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κι εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

1.Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο ΑΥΓΕΝΑΚΗ,

2.ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ,

3.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Ως γνωστόν, είμαστε πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που βάσει συμβολαίων προσφέραμε τις αθλητικές υπηρεσίες μας στην υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Όμως αυτή ουδέποτε μας κατέβαλε τα δεδουλευμένα μας, παρότι μας επιδικάσθηκαν με σειρά διαιτητικών αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων της ΕΠΟ.

Οι διαιτητικές αυτές αποφάσεις μας ουδέποτε μπόρεσαν να εκτελεσθούν, είτε ενώπιον των οργάνων της ΕΠΟ, ελλείψει κανονιστικού πλαισίου, είτε ενώπιον της ΕΕΑ, καθώς αφενός μεν από το 2008 κι εντεύθεν δεν τις αναγνωρίζατε ως νόμιμους αθλητικούς εκτελεστούς τίτλους λόγω παράνομης σύνθεσης, (χωρίς τακτικούς Δικαστές ) , αφετέρου δε λόγω της από το 2016 τροποποίησης του άρθρου 111 του Ν. 2725 /1999 και της εσφαλμένης εκ μέρους σας ερμηνείας κι εφαρμογής της.

ΕΠΕΙΔΗ πλέον το διεθνές κι εγχώριο κανονιστικό status του ποδοσφαίρου από το 2018(άρθρο 45 Κανονισμού Αδειοδότησης, άρθρα 4-5 του Παραρτήματος Α του ΚΑΠ) κι εντεύθεν έχει αλλάξει με συνέπεια, τόσο οι αρμόδιες επιτροπές της FIFA και το CAS, όσο και το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ να δέχονται την ύπαρξη Αθλητικής Διαδοχής (Sporting Succession) μεταξύ των παλαιών και των νέων ΠΑΕ, να αναγνωρίζουν την υποχρέωση της διαδόχου ΠΑΕ να καταβάλλει το 50% του οφειλόμενου κεφαλαίου νομιμοτόκως και να επιβάλλουν πειθαρχικές κυρώσεις εις βάρος της διαδόχου ΠΑΕ μέχρι να εξοφλήσει την απαίτηση.

ΕΠΕΙΔΗ το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ λειτουργεί μετά τον Νόμο ΚΟΝΤΟΝΗ με νόμιμη σύνθεση, αποτελούμενο από εν ενεργεία Αρεοπαγίτες, και οι διαιτητικές αποφάσεις του είναι απόλυτα δεσμευτικές, καθώς παράγουν ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΤΗΤΑ!

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 4,παρ. 4,εδ.(αε)του νέου Αθλητικού Νόμου 4809/21.6.2021(ΠΕΡΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΕΑ ΚΛΠ) οι αποφάσεις των διαιτητικών Επιτροπών ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟ εξομοιούνται με τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων και των διαιτητικων Επιτροπών του άρθρου 95, αποτελώντας ΕΚΤΕΛΕΣΤΟ ΤΙΤΛΟ που υποχρεώνουν την ΕΕΑ να μην χορηγεί στην υπαίτια ΠΑΕ το πιστοποιητικό συμμετοχής στα πρωταθλήματα!

ΕΠΕΙΔΗ ήδη η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει αποδεχθεί de facto ότι αποτελεί ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΟ της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΡΗΣ, καθώς ο ιδιοκτήτης της έχει εκτελέσει μέχρι τώρα, τόσο τις υπ. Αριθμ. 107/2020 και 142/2020 αποφάσεις του ΔΔΠ /ΕΠΟ που έκαναν δεκτές τις αιτήσεις των συμπαικτών μας ΚΟΝΤΟΒΑ και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΥ, όσο και τις αποφάσεις των Επιτροπών της FIFA που έκαναν δεκτές (κατά 100%) τις αιτήσεις των συμπαικτών μας SISTON, PORTILLA, UMBIDES και την απόφαση του CAS που απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ κατά της απόφασης της FIFA που δικαίωσε τον επίσης συμπαίκτη μας ORIOL LOZANO!

ΕΠΕΙΔΗ για πρώτη φορά η Αθλητική Διαδοχή της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΔΠ την 8.9.2020 με την υπ. Αριθμ. 107/2020 Απόφαση του υπέρ του συμπαίκτη μας Παναγιώτη ΚΟΝΤΟΒΑ.

ΕΠΕΙΔΗ επομένως προκειμένου να αποκτήσει από την ΕΕΑ, σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο, η νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ το πιστοποιητικό συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα της Super League 1της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022,κατά το νόμο πρέπει να εξοφλήσει ή διακανονίσει το 50% νομιμοτόκως των εξής απαιτήσεων μας:

224.468,69€ για τον 1ο εξ ημών,

312.490€ για τον 2ο εξ ημών,

79.046,70€ για τον 3ο εξ ημών,

163.080,69€ για τον 4ο εξ ημών,

14.319,14€ για τον 5ο εξ ημών,

93.999,64 € για τον 6ο εξ ημών,

834.451€ για τον 7ο εξ ημών.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ

1.Να κάνετε δεκτές τις αιτήσεις μας,

2.Να μην χορηγήσετε στην καθ'ης ΠΑΕ το πιστοποιητικό συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα της Super League 1 της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022,εάν δεν εκτελέσει τις αμετάκλητες αποφάσεις μας, εξοφλώντας πλήρως κι ολοσχερώς ή διακανονίζοντας τις απαιτήσεις μας».