Βαθμολογία

Θέματα για τους καστανοκαλλιεργητές συζήτησε ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης

Θέματα που απασχολούν τους καστανοκαλλιεργητές του δήμου Τεμπών, συζήτησε ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μανώλης, με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση.

Ο Δήμαρχος, μετέφερε τα αιτήματα και την αγωνία των καστανοπαραγωγών, που  δραστηριοποιούνται στην Κοινότητα Αμπελακίων, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να τροποποιηθεί η παράγραφος 5 του άρθρου 102 Ν. 4685/2020, καταθέτοντας και σχετικό  υπόμνημα με την προτεινόμενη τροποποίηση.

Επίσης, ο κ. Μανώλης ευχαρίστησε τον κ. Αραβώση για την νομοθετική του πρωτοβουλία για εγκατάσταση νέου συρόμενου lift, σε αντικατάσταση του παλιού διαλυμένου στο όρος Όσσα (Κίσσαβος), ενημερώνοντας παράλληλα τον Γενικό Γραμματέα ότι ο κ. Δασάρχης Λάρισας δεν εγκρίνει την εγκατάσταση.

Ο κ. Αραβώσης, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να βοηθήσει ώστε τα αιτήματα των καστανοπαραγωγών να αντιμετωπιστούν θετικά και πως το επόμενο διάστημα το θέμα θα συζητηθεί στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή όπου συμμετέχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες. Επίσης, θα επικοινωνήσει με τον κ. Δασάρχη Λάρισας για να ζητήσει διευκρινίσεις για το θέμα του lift.

Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Μανώλης επεσήμανε τα εξής: «Με τον Γ. Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Προσπάθειά μας είναι μέσω συνεργασιών και συνεργειών να δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που αφορούν τους πολίτες του δήμου μας. Ως Δημοτική Αρχή στόχος μας είναι οι παρεμβάσεις που κάνουμε να έχουν κοινωνικό πρόσημο και έτσι πορευόμαστε».

Ο Δήμαρχος Τεμπών, στη συνάντηση με τον κ. Αραβώση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο, κ. Γιώργο Νικολάου. Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η σύμβουλος του Γ.Γ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Βάσω Δαλακούρα.