Βαθμολογία

«Εχουμε την εμπειρία, αλλά και καμία δικαιολογία»

Μέσα σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό περιβάλλον -λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δη το ποδόσφαιρο- καλείται να κινηθεί η νέα διοίκηση της ΕΠΣΛ.

Ήδη στην Αδριανού έχουν σηκώσει μανίκια ενόψει τις νέας αγωνιστικής περιόδου με την πεποίθηση να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των σωματείων.
«Συνεχίζουμε δυνατά έχοντας την εμπειρία και μη έχοντας καμία δικαιολογία» τόνισε στην «Ε» ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης μιλώντας για τους στόχους της νέας διοίκησης και πρόσθεσε:
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις, πρωτοφανείς καταστάσεις. Ήρθαμε να διαχειριστούμε τα διοικητικά της ΕΠΣΛ όχι σε περίοδο παχιών αγελάδων, αλλά στην πιο δύσκολη περίοδο που βιώνουμε ως κράτος και ως Έλληνες. Θα είμαστε όμως με κάθε τρόπο δίπλα στα σωματεία μας και τους παράγοντες, έχοντας τη γνώση γιατί το Δ.Σ. αποτελείται από ερασιτέχνες παράγοντες.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα σωματεία για την καθολική αποδοχή της πρότασής μας στις πρόσφατες εκλογές. Είμαι 100% σίγουρος ότι ακόμα και όλα τα σωματεία να ψήφιζαν -κάτι που δεν το προκαλέσαμε εμείς αλλά το νέο αθλητικό νομοσχέδιο- το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο. Κάποιοι όμως είπαν ότι αυτό ήταν απόρροια της κρίσης του κορονοϊού, αλλά για μας αυτό δεν ισχύει. Ήταν η καθολική αποδοχή της τετραετούς διαχείρισης που είχαμε, στηριζόμενοι στις δύο βασικές αρχές μας, τη διαφάνεια στα οικονομικά και την ισονομία απέναντι σε όλα τα σωματεία».
Ο κ. Μπουχλαριώτης αναφέρθηκε και στη σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, αλλά και στα δύο γυναικεία πρόσωπα που για πρώτη φορά επανδρώνουν την επιτροπή πρωταθλημάτων υποδομής λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Το Δ.Σ. που εξελέγη απαρτίζεται σε μεγάλο ποσοστό από τα ίδια πρόσωπα με μία προσθήκη τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι έχουν δώσει δείγματα καλής γραφής με την ενασχόλησή τους με το τοπικό ποδόσφαιρο. Κι αυτοί είναι οι κ. Γιάννης Έξαρχος, Θανάσης Μπίζιος, Αντώνης Στεργιούλας και Κώστας Μερτζανίδης. Για ακόμα μία φορά θέλω να ευχαριστήσω τους τέσσερις συμβούλους που αποχώρησαν, ήτοι τους κ. Βασίλη Νταβαρούκα, Βαγγέλη Αλατά, Κώστα Κατσικάρη και Μιχάλη Λίταινα για την άψογη συνεργασία που είχαμε.
Για πρώτη φορά σε μία από τις πιο σημαντικές επιτροπές για εμάς -γιατί αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του ποδοσφαίρου μας- την επιτροπή πρωταθλημάτων υποδομής μετέχουν δύο κυρίες, οι οποίες έχουν επιτυχημένη ενεργή ενασχόληση επί σειρά ετών με το συγκεκριμένο αντικείμενο και είναι οι κ. Χριστίνα Κουτιού και Ζωή Ανυφαντή».
* Υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει άρδην ο ποδοσφαιρικός χάρτης του νομού με δεδομένο ότι μόνο 44 σωματεία έχουν αθλητική αναγνώριση και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της ΓΓΑ;
«Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς ένας μεγάλος αριθμός σωματείων έχει έτοιμα τα χαρτιά και άμεσα θα λάβει αθλητική αναγνώριση, ενώ κάποια άλλα για κάποιες λεπτομέρειες δεν μπόρεσαν να εγγραφούν στο μητρώο. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όποιο σωματείο έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα προκειμένου να ολοκληώσει επιτυχώς τη διαδικασία. Σε ό,τι αφορά στις εκλογές, δικαίωμα ψήφου είχαν όσα σωματεία εγγράφηκαν στο Μητρώο μέχρι 31-12-20.
Παράλληλα θα πρέπει να τονιστεί ότι γίνονται εκτεταμένες συζητήσεις για διορθωτικές αλλαγές στον νέο αθλητικό νόμο με αφορμή τη διαβούλευση για την ολιστική μελέτη. Πιστεύω ότι θα λυθούν ορισμένα ζητήματα προς όφελος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
*Μία ενδεχόμενη νέα διακοπή πόσο οδυνηρή θα είναι για το τοπικό ποδόσφαιρο και τι συνέπειες μπορεί να έχει;
«Δεν θέλουμε καν να το σκεφτόμαστε. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Πρώτα από όλα για την επιβίωσή μας δεν πρέπει να επιδεινωθεί η κατάσταση και να οδηγηθούμε σε νέο «lockdown». Από κει και πέρα εδώ είμαστε, μαζί με όλους τους παράγοντες να διαχειριστούμε τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.
Ούτε φέτος θα υπάρχει παράβολο συμμετοχής για τις ομάδες, ούτε για το ταμείο αρωγής δεν θα πληρώσουν τα σωματεία. Τα πάντα θα είναι δωρεάν. Μαζί με τους παράγοντες θα δούμε πώς θα λειτουργήσουμε τα πρωταθλήματα».
* Υπάρχει το ενδεχόμενο αλλαγών (αναδιάρθρωση) στα τοπικά πρωταθλήματα;
«Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Οποιαδήποτε αλλαγή θα προκύψει μέσα από εκτεταμένες συζητήσεις με τους παράγοντες. Να ευχηθούμε σε όλα τα σωματεία ό,τι καλύτερο. Να παραμείνουν ζωντανά, να διατηρηθούν στην ενεργό δράση και γιατί όχι να δημιουργηθούν και νέα. Άλλωστε εμείς επιδοτούμε τέτοιες ενέργειες, με 1.000 ευρώ για κάθε νέο σωματείο και 500 ευρώ για κάθε επαναδραστηριοποίηση.
Σε άλλες Ενώσεις η μείωση των ομάδων είναι δραματική. Εμείς εδώ προσπαθούμε με νύχια και με δόντια για να διατηρηθεί ο αριθμός των ομάδων μας και αν γίνεται να δημιουργηθούν και νέες».

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πηγή: Ελευθερία