Υπό εξέταση θέτει η κυβέρνηση τις εξαγγελίες της για την δημιουργία μεικτών και αμιγώς για εμβολιασμένους χώρους, μετά τις αντιδράσεις που έχουν εκφράσει οι καταστηματάρχες.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, οι εξελίξεις με την έκρηξη των κρουσμάτων δημιουργούν δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση η οποία δεν θέλει να περάσει λάθος μήνυμα, διαχωρίζοντας τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη. Στελέχη της κυβέρνησης στοχεύουν στο να πείσουν τους ανεμβολίαστους και όχι να τους «κόψουν» ελευθερίες.

Οι δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα είναι πολλές, συνεπώς τίθεται εκ νέου υπό συζήτηση. Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα είναι η αναγκαιότητα αρνητικού τεστ κορονοϊού για μπει κάποιος ανεμβολίαστος σε μεικτά καταστήματα εστίασης.

Συνεπώς, η κυβέρνηση βάζει στο συρτάρι το συγκεκριμένο μέτρο που επρόκειτο να ξεκινήσει από τις 15 Ιουλίου και μετά, όπου μέχρι τότε οι επαγγελματίες εστίασης ήταν υποχρεωμένοι να δηλώσουν τον χώρο τους είτε ως αμιγώς για εμβολιασμένους είτε ως μεικτό χώρο για εμβολιασμένους και μη, με ταυτόχρονη μικρότερη πληρότητα.