Βαθμολογία

Διέλυσε 4-0 την Ουκρανία και πέρασε στα ημιτελικά του Euro η Αγγλία

Η Αγγλία με επιβλητική εμφάνιση επικράτησε με το ευρύ 4-0 της Ουκρανίας και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Euro 2020, όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (7/7) τη Δανία. Τα «τρία λιοντάρια» είχαν πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν που σκόραρε στο 4’ και το 50’, ενώ στο 47’ ο Μαγκουάιρ και στο 63’ ο Χέντερσον συνυπέγραψαν τον θρίαμβο των Άγγλων.

Ταυτόχρονα, το συγκρότημα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ φτάνει για τρίτη φορά στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μετά το 1968 στην Ιταλία όπου η Αγγλία ήταν τρίτη νικώντας με 2-0 τη Σοβιετική Ένωση και το 1996, στο τουρνουά που διοργάνωσε η ίδια και στο οποίο μοιράστηκε την τρίτη θέση με την Γαλλία!

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Ζαμπάρνι, Κριβτσόβ (36' Τσιγκάνκοφ), Ματβιένκο, Καραβάεφ, Σίντορτσουκ (64' Μακαρένκο), Ζιντσένκο, Μικολένκο, Σαπαρένκο, Γιάρεμτσουκ, Γιαρμολένκο.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (64' Τρίπιερ), Ράις (57' Χέντερσον), Φίλιπς (65' Μπέλινγχαμ), Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ (65' Ράσφορντ), Κέιν (73' Κάλβερτ-Λιούιν).

zougla.gr