Βαθμολογία

Θεσσαλονίκη: Το 6% των επαγγελματιών εστίασης θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους

Μόλις το 6% των επαγγελματιών εστίασης θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης εστιατορίων, ψητοπωλών και καφέ μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών της εστίασης στη συμπρωτεύουσα, επιλέγει να δέχεται και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες (μεικτοί χώροι δηλαδή), χωρίς διακρίσεις.

Ένας από αυτούς τους επαγγελματίες, είναι ο Μιχάλης Επιτροπίδης, εστιάτορας και ΓΓ της Ένωσης Εστίασης Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα επιλέξει να δηλώσει ως μεικτό το εστιατόριό του.

Κάτι που θα κάνει το 85% των επιχειρηματιών της εστίασης, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση εστιατορίων, ψητοπωλών και καφέ μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, στην οποίο αναφέρεται πως μόλις το 6% θα πάει σε covid free σήμανση, να δέχεται δηλαδή μόνο εμβολιασμένους. Υπάρχει και ένα 9% που δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Για τους εργαζόμενους στην εστίαση δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και τηρώντας τα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια), αλλά και με self test, θα μπορούν να εργάζονται κανονικά.

Ο έλεγχος των πελατών θα γίνεται από το κατάστημα με ψηφιακή εφαρμογή για τη γνησιότητα βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικού rapid και pcr test.