Βαθμολογία

Aποκλεισμός-σοκ για την Ολλανδία – Ηττήθηκε 2-0 από την Τσεχία

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στη φάση των «16» του Euro 2020 είναι πλέον γεγονός με «θύμα» την Ολλανδία, η οποία ηττήθηκε με 2-0 από την Τσεχία στη Βουδαπέστη, αποχαιρετώντας έτσι πρόωρα τη διοργάνωση. Oι Τσέχοι με την πολύ καλή παρουσία που είχαν στο πρώτο μέρος απειλήθηκαν ελάχιστα από τους «οράνιε».

Η ομάδα του Ντε Μπουρ είχε τη μεγαλύτερη φάση της στο Α' ημίχρονο στο 45+2', όταν ο Ντεπάι με τρομερή ενέργεια έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Φαν Άανχολτ, που όμως πλάσαρε άουτ.

Νωρίτερα (38') ο Βάτσλικ, ο οποίος έχει ακουστεί για τον Ολυμπιακό, ήταν σε ετοιμότητα σε παράλληλο γύρισμα του Ντάμφρις, σε μία φάση που σήμανε συναγερμός στα καρέ του.

Από τη μεριά του το συγκρότημα του Σίλχαβι έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 38ο λεπτό, όταν ο Μπαράκ έγινε κάτοχος της μπάλας στη γωνία της μικρής περιοχής των Ολλανδών, ωστόσο το σουτ του δεν βρήκε στόχο.

Στο 52ο λεπτό η ομάδα του Ντε Μπουρ είχε τεράστια ευκαιρία για γκολ, καθώς μετά από εξαιρετικό τακουνάκι του Ντεπάι, ο Μάλεν βγήκε τετ-α-τετ με τον Βάτσλικ, ο οποίος όμως έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα, κάνοντας μία σωτήρια επέμβαση.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ντε Λιχτ, μετά από λάθος υπολογισμό της μπάλας, γλίστρισε και κατά την πτώση του στο χορτάρι έπιασε την μπάλα με το χέρι του, στην προσπάθειά του να αποτρέψει στον Σικ να βγει ολομόναχος με τον Στεκέλενμπουργκ.

Αρχικά παρατηρήθηκε με κίτρινη από τον διατητή, ο οποίος όμως στη συνέχεια εξέτασε τη φάση στο βίντεο και μετέτρεψε την κίτρινη σε... κόκκινη, καθώς έκρινε ότι ο αμυντικός της Γιουβέντους στέρησε εκούσια την ευκαιρία της Τσεχίας με το χέρι του.

Η απόκτηση του αριθμητικού πλεονεκτήματος έκανε ακόμη πιο επιθετική την Τσεχία, η οποία αύξησε την πίεσή της προς τους «οράνιε», καταφέρνοντας να ανοίξει στο σκορ στο 68ο λεπτό.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ και την πρώτη κεφαλιά του Κάλας αποδέκτης έγινε ο Χόλες, ο οποίος με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στεκέλενμπουργκ.

Στο 80ο λεπτό η σαφέστατα ανώτερη Τσεχία, μετά την αποβολή του Ντε Λιχτ, διπλασίασε τα τέρματά της με ωραίο πλασέ του Σικ.

Ολλανδία (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ – Ντάμφρις, Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ (81' Τίμπερ), Φαν Άανχολτ (81' Μπέρχαους), Ντε Ρουν (73' Βέχορστ), Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ – Ντεπάι, Μάλεν (57' Πρόμες).

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ – Κουφάλ, Τσελούτσκα, Κάλας, Καντεράμπεκ – Χόλες (85' Κραλ), Σούτσεκ – Μάσοπουστ (79' Γιάνκτο), Μπαράκ (90+2' Σάντιλεκ), Σέβτσικ (85' Χλόζεκ), Σικ (90+2' Κρμέντσικ).

zougla.gr