Βαθμολογία

Με θρίαμβο στα προημιτελικά του Euro η Δανία, 4-0 την Ουαλία

Η Δανία έγινε η πρώτη εθνική ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2020, καθώς επικράτησε εμφατικά με 4-0 σκορ της Ουαλίας στο Άμστερνταμ, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της νοκ-άουτ φάσης της διοργάνωσης. Οι Σκανδιβανοί άνοιξαν το σκορ στο 27ο λεπτό, με τον Ντόλμπεργκ να βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή για να σουτάρει, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Γουόντ.

Μάλιστα ο ίδιος παίκτης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 48ο λεπτό! Στο 86ο ο Μπρέιθγουεϊτ είχε δοκάρι για τη Δανία, η οποία πάντως έφτασε στο 3-0 δύο λεπτά αργότερα με σκόρερ τον Μέλε. Το τελικό 4-0 για τους Σκανδιναβούς το έγραψε ο Μπρέιθγουεϊτ με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ουαλία: Γουόρντ - Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ροντόν, Ντέιβις - Μόρελ (59' Γουίλσον), Άλεν - Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς (78'  Μπρουκς) - Μουρ (78' Ρόμπερτς).

Δανία: Σμάιχελ - Βέστεργκααρντ, Κγιάερ (77' Άντερσεν), Κρίστενσεν - Μέλε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (60' Γένσεν), Στρίγκερ (77' Μπόιλεσεν) - Ντάμσγκααρντ (60' Νέργκαρντ), Ντόλμπεργκ (69' Κορνέλιους), Μπρέιθγουεϊτ.

zougla.gr