Βαθμολογία

Απέφυγε το ιστορικό κάζο η Γερμανία - Προκρίθηκε με ισοπαλία (2-2)

Η Γερμανία μολονότι βρέθηκε μπροστά στο φάσμα ενός ταπεινωτικού αποκλεισμού από τη συνέχεια του Euro 2020 κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 τη μαχητική Ουγγαρία, κι έτσι, έστω και με μπόλικο άγχος, προκρίθηκε στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Στην «Φούσμπαλ Αρίνα» του Μονάχου αναμετρώνται αυτήν την ώρα (Μακεδονία TV) η Γερμανία και η Ουγγαρία, για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου του Euro 2020. To παιχνίδι διεξάγεται υπό καταρρακτώδη βροχή.

 

Η ομάδα του Λεβ ανέκαμψε με εκκωφαντικό τρόπο από την ήττα από τη Γαλλία και με το εμφατικό 4-2 απέναντι στους Πορτογάλους, έβαλε «φωτιά» στον όμιλο του «θανάτου».

Ακόμα και μια ισοπαλία θα είναι αρκετή για τα «πάντσερ» ώστε να βρεθούν στη νοκ άουτ φάση του τουρνουά.

Από την άλλη, οι Ούγγροι, οι οποίοι προέρχονται από την παλικαρίσια ισοπαλία απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για τη νίκη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχουν πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχαν οι Μαγυάροι στο ματς, καθώς στο 9ο λεπτό, σε μία υποδειγματική τους αντεπίθεση, ο Ρόλαντ Σαλάι έκανε μία γλυκιά σέντρα και ο Άνταμ Σαλάι νίκησε με κεφαλιά τον Νόιερ.

Στο 21ο λεπτό τα «πάντσερ» έφτασαν κοντά στο 1-1, όταν ο Χούμελς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γκουλάστσι, ενώ μάλιστα στη συνέχεια ούτε ο Γκιντέρ κατάφερε να νικήσει τον Ούγγρο γκολκίπερ.

Στο 66ο λεπτό οι Γερμανοί ισοφάρισαν με τον Χάβερτς, ωστόσο χάρηκαν γι' αυτό το γκολ μόλις δύο λεπτά, καθώς στην αμέσως επόμενη φάση ο Ζάφερ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Ούγγρους, σε έναν εκπληκτικό αγώνα.

Στο 84ο λεπτό ο Γκορέτσκα με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ουγγαρίας και ισοφάρισε σε 2-2, απομακρύνοντας το ιστορικό κάζο, που πλησίαζε ολοένα και περισσότερο για την ομάδα του.

Γερμανία: Νόιερ-Γκίντερ (83' Φόλαντ), Χούμελς, Ρούντιγκερ-Κρόος, Γκουντογκάν (58' Γκορέτσκα), Κίμιχ, Γκόσενς (82' Μουζιάλα), Χάβερτς, Σανέ, Γκνάμπρι (68' Μίλερ).

Ουγγαρία: Γκουλάστσι-Μπότκα, Ατ. Ζάλαϊ, Νέγκο, Φιόλα-Νάγκι, Σέφερ, Κλάινσχαϊσλερ-Σαλάι (75' Σεν), Αντ. Ζάλαϊ (82' Βάργκα).

zougla.gr