Βαθμολογία

Προκρίθηκε ως πρώτη η Σουηδία, 3-2 την Πολωνία

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φόρσμπεργκ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, η Σουηδία επικράτησε δύσκολα την Τετάρτη με 3-2 σκορ της Πολωνίας στην «Gazprom Arena» της Αγίας Πετρούπολης και πέρασε πανηγυρικά στους «16» του Euro 2020 ως πρώτη από τον 5ο όμιλο.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Σουηδοί, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Φόρσμπεργκ. Στο 17ο λεπτό οι Πολωνοί έχασαν απίστευτη ευκαιρία για να σκοράρουν καθώς ο Λεβαντόφσκι είχε δύο δοκάρια στην ίδια φάση!

Στο 59ο λεπτό ο Φόρσμπεργκ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο Λεβαντόφσκι με πανεμορφο πλασέ μείωσε για τους Πολωνούς.

Στο 65' η Πολωνία πέτυχε γκολ με τον Ζβιέτσοκ, αλλά το 2-2 δεν έγινε ποτέ, καθώς ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ. Πάντως η ομάδα του Πάουλο Σόουζα έφτασε στην ισοφάριση στο 84' με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Λεβαντόφσκι. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ωστόσο η ομάδα του Γιάνε Άντερσον έκανε το 3-2 με τέρμα του Κλάεσον.

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ (68' Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ (77' Κλάεσον), Κουέισον, Ίσακ (68' Μπεργκ)

Πολωνία: Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Γιόζβιακ, Κριχόβιακ (79' Πλάχετα), Κλιχ (73' Κοζλόβσκι), Πούχαζ, Σφιντέρσκι, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι.

zougla.gr