Βαθμολογία

Πλούσιες και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Δήμο Τεμπών

Πλούσιες και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την γιορτή του Αγίου Πνεύματος στο Δήμο Τεμπών τόσο στη Ραψάνη στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος, όσο και στην Κοινότητα Τεμπών όπου χθες τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

«Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος μας υπενθυμίζει την ανάγκη να πορευόμαστε στη ζωή με το «Πνεύμα της Αληθείας»,  τόνισε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο οποίος την παραμονή της εορτής του Αγίου Πνεύματος, παρακολούθησε τον Μέγα  πανηγυρικό Εσπερινό στο Εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος στη Ραψάνη και ανήμερα βρέθηκε στα Τέμπη και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Ο Δήμαρχος μετά την Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος, μετά των πατέρων Βασιλείου, Βασιλείου, Πορφυρίου και Πέτρου, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με κατοίκους αλλά και επισκέπτες από τη γύρω περιοχή.

Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου έχει ως εξής: «Γιορτάσαμε μαζί με τους συμπολίτες μας, μια μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, εκφράζοντας την πίστη μας και αποδίδοντας τις τιμές στον  Τριαδικό Θεό, ζητώντας τη χάρη Του και την φώτισή Του. Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος μας υπενθυμίζει την ανάγκη να πορευόμαστε στη ζωή με το «Πνεύμα της Αληθείας». Χρόνια Πολλά.»

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Νικολάου και Αθανάσιος Καραναστάσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι  κ.  Δημήτρης Μαϊμάρης , οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Γόννων, Ιτέας και Ραψάνης  κ.  Γιώργος Μπανιώρας, Γιώργος Βλαχοστέργιος και Δημήρης Ζήλος, αντίστοιχα, οι τοπικοί σύμβουλοι κ.  Ζάχος Ζαχαρίας και Στέργιος Παζάρας, ο πρώην Πρόεδρος Αμπελακίων κ. Γιώργος Σολωμός, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Τζέκας, οι υποψήφιοι  τοπικοί σύμβουλοι  κ. Αναστάσιος Καλογήρου, Βασίλης Μουρτασάγας, Βασιλική Μαργκά, Αλεξάνδρα Βελετάνη και Δημήτρης Κωστάκης, πλήθος πιστών από τα χωριά Ραψάνη και Τέμπη, την γύρω περιοχή και τη Λάρισα.