Βαθμολογία

Τα 42 σωματεία που θα εκλέξουν το νέο Δ.Σ. της ΕΠΣΛ

Η αντίστροφη μέτρηση για την Τακτική Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών της ΕΠΣΛ άρχισε. Στις 29 Ιουνίου τα σωματεία μέλη της Ένωσης που έχουν δικαίωμα ψήφου θα εκλέξουν τον πρόεδρο και τα μέλη της νέας 15μελούς διοίκησης (Εκτελεστικής Επιτροπής) καθώς και την τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα, δικαίωμα ψήφου έχουν 42 σωματεία της ΕΠΣΛ, καθώς είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/ 2020, έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και συμμετείχαν σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις, με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό αθλητών, τουλάχιστον κατά τα δύο (2) από τα τρία (3) προηγούμενα έτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρία τελευταία έτη δραστηριοποιήθηκαν στην ΕΠΣΛ συνολικά 103 σωματεία. Αυτό σημαίνει ότι στη φετινή εκλογική διαδικασία δικαίωμα συμμετοχής θα έχει το 40% περίπου των ερασιτεχνικών σωματείων του νομού.
Τα 42 σωματεία που θα ψηφίσουν στις εκλογές της 29ης Ιουνίου (και από τα οποία θα πρέπει να προέρχονται οι υποψήφιοι) είναι τα παρακάτω:
Α.Ε.Λ., Ηρακλής Λάρισας, ΠΑΟΛ Αβέρωφ, Προμηθέας, Δόξα Ραχούλας, Αστραπή Ν. Πολιτείας, Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων, Δόξα Βαλανίδας, Όλυμπος Γόννων, Τύρναβος 2005, Βούναινα, Πελασγιώτιδα, Στεφανόβουνο- Γαλανόβρυση, Κίσσαβος Συκουρίου, Θύελλα Μεγ. Ελευθεροχωρίου, Αμπελωνιακός, Ομόνοια, Λάρισα 88, Θύελλα Ελάτειας, Φαλανιακός, Μ. Αλέξανδρος Χαλκιάδων, Καρυά Ελασσόνας, Μαυροβούνι, Ατρόμητοι/Θύελλα, Νεάπολη, Τοξότης, Δήμητρα Γιάννουλης, Ναρθάκι, Αναγέννηση Καλοχωρίου, Ηρακλής Χάλκης, Δόξα Βλαχογιαννίου, Ατρόμητος Δασοχωρίου, Δόξα Ομορφοχωρίου, Κεραυνός Δένδρων, Μύτικας Καλυβίων, Αστήρ Μελισσοχωρίου, Όλυμπος Αιγάνης, Διογένης, Δόξα Αργυροπουλίου, Αστήρ Ν. Περιβολίου, ΠΟ Ελασσόνας και Μάνδρα.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αν και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου οι Αετός Αμυγδαλέας και Μαχητής Τερψιθέας καθώς δεν συμμετείχαν σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις (πρωταθλήματα) στα δύο από τα τρία τελευταία χρόνια.
Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αλλαγές θα υπάρξουν στον τρόπο της εκλογικής διαδικασίας σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο. Το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο, ωστόσο θα υπάρχουν ξεχωριστά πεδία για τον πρόεδρο, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και την Εξελεγκτική Επιτροπή. Στο πεδίο υποψηφιότητας του προέδρου τα σωματεία μπορούν να βάλουν μόνο έναν σταυρό προτίμησης, στο πεδίο υποψηφιότητας των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής μέχρι και δέκα σταυρούς προτίμησης και για την Εξελεγκτική Επιτροπή μέχρι δύο.
Μία ακόμα αλλαγή είναι ότι φέτος δεν θα έχουμε υποψήφια τακτικά και υποψήφια αναπληρωματικά μέλη. Όλοι οι υποψήφιοι για μέλη του Δ.Σ. θα μπουν σε ενιαία λίστα και οι 14 πρώτοι σε σταυρούς θα εκλεγούν ως τακτικά μέλη (και θα ακολουθήσουν οι αναπληρωματικοί). Το αντίστοιχο θα ισχύσει και για την Εξελεγκτική Επιτροπή.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Οι υποψηφιότητες (μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) για την εκλογή των μελών του Δ.Σ. (Εκτελεστικής Επιτροπής) και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΠΣΛ υποβάλλονται έως και την Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 και ώρα 14:00, ενώ οι αντιπρόσωποι των σωματείων θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στη Γεν. Συνέλευση στη Γραμματεία της ΕΠΣΛ το αργότερο τρεις ημέρες πριν τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 στις 14:00.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ή η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΣΛ θα ανακηρύξει τους υποψηφίους προς εκλογή, πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση και θα καταρτίσει το ψηφοδέλτιο εκλογής.

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πηγή: Ελευθερία