Βαθμολογία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμαθε λίγο πριν τον τελικό ότι «έφυγε» η γιαγιά του!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε το… ακατόρθωτο. Καθήλωσε όλους τους Έλληνες για παραπάνω από 4 ώρες, σε έναν συγκλονιστικό τελικό απέναντι στον θρυλικό Νόβακ Τζόκοβιτς, με έπαθλο την κούπα του Roland Garros.

Λίγες ώρες μετά το τέλος της σπουδαίας αναμέτρησης, που βρήκε τον Σέρβο τενίστα να κατακτά μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι (3-2 σετ), τον δεύτερο τίτλο του, στο Παρίσι, ο Έλληνας πρωταθλητής αποκάλυψε το προσωπικό δράμα που ζούσε, πριν αλλά και κατα τη διάρκεια του αγώνα.

Σε μήνυμά του λίγες ώρες μετά την ήττα του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε αυτό που δεν γνώριζε κανένας πέρα από την οικογένειά του.

Πως λίγο πριν το πρώτο σερβίς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έχασε» τη γιαγιά του, υπενθυμίζοντας σε όλους πως υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από νίκες ή ήττες.

To μήνυμά του στα social media αναφέρει: «Η ζωή δεν είναι μόνο να κερδίζεις ή να χάνει. Είναι να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή, αν είσαι μόνος ή με άλλους. Να ζεις μία ζωή με σκοπό χωρίς μιζέρια και ενστάσεις. Να σηκώνεις τρόπαια και να πανηγυρίζεις είναι κάτι αλλά όχι τα πάντα. 5 λεπτά πριν μπω στο κορτ, η αγαπημένη μου γιαγιά «έχασε» την μάχη της.

Μία σοφή γυναίκα με πίστη στην ζωή και διάθεση να δώσει και να προσφέρει, δεν μπορεί αν συγκριθεί με κανένα άλλο άνθρωπο που έχω γνωρίσει. Είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερους ανθρώπους σαν κι αυτήν στον κόσμο. Γιατί άνθρωποι σαν αυτήν, σε κάνουν να είσαι ζωντανός.

Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ανεξάρτητα από την ημέρα, τις συνθήκες ή την κατάσταση, αυτό είναι αφιερωμένη σε αυτή και μόνο σε αυτή. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν πιθανό».