Βαθμολογία

Euro 2020: Αυστρία-Σκόπια 3-1

Η Αυστρία επέστρεψε στις νίκες σε τελική φάση διοργάνωσης μετά από 31 χρόνια, επικρατώντας 3-1 των Σκοπίων. Οι Αυστριακοί έδειξαν την ποιότητά τους ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και ξεκίνησαν ιδανικά το ταξίδι τους στο Euro 2020. Ο Λάινερ άνοιξε το σκορ στο 18’, αλλά στο 28’ ο γερόλυκος Πάντεφ ισοφάρισε σε 1-1. Οι αλλαγές Φόντα στο δεύτερο μέρος αποδείχτηκαν χρυσές, καθώς στο 78’ ο Γκρίγκοριτς πέτυχε το 2-1 και στο 89’ ο Αρναούτοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα στο Βουκουρέστι, όπου Αυστρία και Σκόπια έψαχναν τα πατήματά τους. Οι Σκοπιανοί έδειχναν πιο δραστήριοι επιθετικά, αλλά στο 18’ ο Λάινερ ήταν αυτός που με ένα εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 1-0.

Στο 22’ ο Κάλαϊτζιτς έκανε το πλασέ, αλλά ο Ντιμιτριέφσκι απέκρουσε. Η ομάδα του Ιγκόλ Ανγκελόφσκι ανέβασε και πάλι στροφές και στο 28’, μετά από απανωτά λάθη της άμυνας των Αυστριακών και αδυναμία του Μπάχμαν να μπλοκάρει, ο Πάντεφ τον τιμώρησε και ισοφάρισε σε 1-1. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, η ομάδα των Βαλκανίων είχε την κατοχή και πίεζε, αλλά χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε… χλιαρά, αλλά μετά το 60’ απέκτησε ρυθμό και ευκαιρίες. Στο 63’ ο Μπάχμαν πρόλαβε τον Νικόλοφ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Πάντεφ πέρασε άουτ. Στο 64’ η Αυστρία απάντησε με κεφαλιά του Αρναούτοβιτς, την οποία απέκρουσε σωτήρια ο Ντιμιτριέφσκι.

Η Αυστρία μετά και τις αλλαγές αύξησε την πίεσή της και έψαχνε το δεύτερο γκολ, ενώ τα Σκόπια προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Στο 78’ από σέντρα του Αλάμπα, ο Γκρίγκοριτς με πλασέ πέτυχε το 2-1, μέσα σε πανηγυρισμούς.

Η ομάδα του Φόντα συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα, μην επιτρέποντας στα Σκόπια να διεκδικήσουν κάτι. Στο 89’ ο Αρναούτοβιτς σφράγισε τη νίκη, προσπερνώντας και τον Ντιμιτριέφσκι για το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς (46’ Λίνχαρτ), Χιντερέγκερ, Ούλμερ, Μπαουμγκάρντερ (58’ Γκρίγκοριτς), Λάιμερ, Αλάμπα, Σλάγκερ, Σάμπιτσερ, Kάλαϊτζιτς (59’ Αρναούτοβιτς).

Βόρεια Μακεδονία (Ίγκορ Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Νικόλοφ (63’ Μπεϊτουλάι), Σ. Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Μούσλιου (86’ Μ. Ριστόφσκι), Αλιόσκι, Μπάρντι (82’ Τριτσκόφσκι), Αντέμι, Ελμάς, Πάντεφ, Τραϊκόφσκι (63’ Κονσταντίνοφ).

onsports.gr