Βαθμολογία

Ιδανική πρεμιέρα για την Ιταλία στο Euro 2020, 3-0 την Toυρκία

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στο Euro 2020 η Εθνική Ιταλίας, καθώς επιβλήθηκε με 3-0 σκορ της Τουρκίας, στον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης, που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Η ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές κράτησε στο… μηδέν τους «ατζούρι», ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μαντσίνι πέτυχε τρία γκολ, παίρνοντας εμφατικά το πρώτο της τρίποντο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο στο ματς η Ιταλία προσπάθησε να απειλήσει τους Τούρκους, ωστόσο η Τουρκία αμυνόταν υποδειγματικά.

Ένα πλασέ του Ινσίνιε στο 18' που δεν βρήκε στόχο, ένα σουτ του Μπονούτσι δύο λεπτά αργότερα που επίσης πέρασε άουτ, μία κεφαλιά του Κιελίνι στο 22', την οποία απέκρουσε ο Τσακίρ και ένα διαγώνιο σουτ του Ιμόμπιλε που δεν ανησύχησε τον Τούρκο γκολκίπερ, ήταν οι καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος για τους «ατζούρι», οι οποίοι είχαν 8 τελικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Μαντσίνι διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι για χέρι του Ντεμιράλ, με τον Μάκελι να ακούει στο ακουστικό τον VAR, συνεχίζοντας το παιχνίδι.

Εν τέλει οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ στο 53ο λεπτό χάρη σε ένα αυτογκόλ, καθώς μετά από παράλληλο γύρισμα του Μπεράρντι από τα δεξιά, ο Ντεμιράλ άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσακίρ.

Στο 67ο λεπτό οι «ατζούρι» διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Ιμόμπιλε, ο οποίος πήρε το... ριμπάουντ, μετά από την ασταθή απόκρουση του Τσακίρ σε σουτ του Σπινατσόλα, παραβιάζοντας την εστία του Τούρκου γκολκίπερ.

Στο 79ο λεπτό η Ιταλία έφτασε στην επίτευξη και τρίτου τέρματος με τον Ινσίνιε να χρίζεται σκορερ αυτή τη φορά, γράφοντας το τελικό 3-0.

Τουρκία-Ιταλία 0-3

Γκολ: 53' αυτ. Ντεμιράλ, 67' Iμόμπιλε, 79' Ινσίνιε.

Κίτρινες: Σουγιούντσου (Τουρκία).

Τουρκία: Τσακίρ – Τσελίκ, Σογιουντσού, Ντεμιράλ, Μεράς – Γιοκουσλού (65' Καχβετσι), Καραμάν (76' Ντερβίσογλου), Τουφάν (65' Αϊχάν), Τσαλχάνογλου, Γιαζίτσι (46'  Αντέρ), Γιλμάζ.

Ιταλία: Ντοναρούμα – Φλορέντσι (46' Λορέντσο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Σπινατσόλα – Λοκατέλι (74' Κριστάντε), Ζορζίνιο, Μπαρέλα – Μπεράρντι, Ιμόμπιλε (81' Μπελότι), Ινσίνιε (81' Κιέζα).

zougla.gr