Βαθμολογία

MasterChef 5 - Τελικός: Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι η μεγάλη νικήτρια

MasterChef - Τελικός: Επικράτησε το φαβορί - Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη έγινε η πρώτη γυναίκα MasterChef. H Μαργαρίτα, που από την αρχή του παιχνιδιού είχε κάνει αισθητή την παρουσία της στο παιχνίδι με τις μαγειρικές της ικανότητες, επικράτησε του Διονύση Σαρακίνης με στον μεγάλο τελικό του MasterChef 5.

Η μεγάλη νικήτρια ήταν από τις πρώτες μέρες προβολής του ριάλιτι μαγειρικής πρωταγωνίστρια καθώς πολλοί τη θεωρούσαν ως την πιο συμπαθητική παίκτρια σε τηλεπαιχνίδι ενώ η ίδια κινούνταν χωρίς να δημιουργεί ίντριγκες και χωρίς να εφαρμόζει κάποια στρατηγική.

Εξάλλου, ξεχώρισε από την αρχή του παιχνιδιού για τις ικανότητές της και την αγάπη της για τη μαγειρική καθώς και για τον χαρακτήρα της.

Η πρώτη δοκιμασία των δύο φιναλίστ

Στην πρώτη ομαδική δοκιμασία, το γλυκό από την ομάδα της Μαργαρίτας έκανε την διαφορά κι έτσι η Μαργαρίτα κέρδισε τις εντυπώσεις αποσπώντας 8/10 έναντι του Διονύση που βαθμολογήθηκε με 7/10. Έτσι το προβάδισμα είχε πάρει η Μαργαρίτα και προηγείται με 8 -7 του Διονύση.

Η δεύτερη δοκιμασία στη Χαλκιδική

Διονύσης και Μαργαρίτα ετοίμασαν τις βαλίτσες τους και ταξίδεψαν έως την Κασσάνδρα της Χαλκιδικής. Οι δύο φιναλίστ ετοίμασαν ο καθένας τρία πιάτα που δεν περιείχαν γλυκό.

Ο Διονύσης τα πήγε καλύτερα εντυπωσιάζοντας τους κριτές με το ορεκτικό του. Δεν έλειπαν όμως και οι αστοχίες στα πιάτα του, μιας και έκανε ένα «δώρο» στον Σωτήρη Κοντιζά. Ο σεφ βρήκε κόκκαλα στην κακαβιά, και στο καπάκι στο στιφάδο του το κρέας του ήταν άψητο.

Από την άλλη πλευρά, η Μαργαρίτα έκανε πιο απλά πιάτα από αυτά του Διονύση και όπως είπαν οι κριτές ήταν γευστικά.