Βαθμολογία

Χηνόπουλος: «Το δίκαιο και το νόμιμο είναι ο ΟΦΙ να συμμετέχει στη Super League 2»

Ο πρόεδρος του ΟΦ Ιεράπετρας, Θανάσης Χηνόπουλος, μίλησε στο Grandsport.gr, για την αναδιάρθρωση-συγχώνευση της Super League 2, αλλά και για τη συμμετοχή της ομάδας της Ιεράπετρας, όπου όπως τόνισε, το δίκαιο και το νόμιμο είναι ο ΟΦΙ να συμμετέχει στη Super League 2!

Ο Θανάσης Χηνόπουλος εξέφρασε την άποψη του για το νέο πλάνο των 36 ομάδων και δύο ομίλων, μετά τη συγχώνευση Super League 2 και Football League, ενώ ανέφερε πως από την στιγμή όπου όλες οι ομάδες της Football League θα συμμετέχουν στη Super League 2, έτσι και ο ΟΦΙ θα πρέπει να συμμετέχει εκεί, από την στιγμή όπου υποβιβάστηκε σε αυτή την κατηγορία.

Παράλληλα μίλησε για τις Β’ ομάδες των τεσσάρων μεγάλων της Super League 1, ενώ στάθηκε και στις δυσκολίες, κυρίως τις οικονομικές, όπου θα έχει ένα ποσοστό ομάδων, καθώς το μετοχικό κεφάλαιο αυξάνεται και δεν γνωρίζει κανείς, πόσες ομάδες θα ανταπεξέλθουν σε όλα αυτά

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Grandsport.gr, για τη συγχώνευση: «Πιστεύω ότι θα πετύχει η αναδιάρθρωση-συγχώνευση, θα πετύχει καθώς όλες οι ομάδες συμφώνησαν και της Super League 2 και της Football League. Είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες προεργασίες από το Υπουργείο Αθλητισμού, είχε μπει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, το μόνο καινούργιο που ακούσαμε είναι οι τέσσερις ομάδες της Super League 1 που θα συμμετάσχουν στην Β Εθνική. Χωρίς να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως γίνεται και εκεί, θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο αναβαθμίζεται, διότι δεν αντέχει σε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το αν θα συμμετέχει ο ΟΦΙ στη Super League 2: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΟΦΙ, βρέθηκε στην Football League, εφόσον επικυρώθηκε η βαθμολογία και εφόσον συγχωνεύεται με την Super League 2 όπως το λέει και η προκήρυξη, μετά το τέλος του πρωταθλήματος, όλες οι ομάδες που θα ανήκουν σε αυτή, θα συγχωνευτούν με τη Super League 2.

Από εκεί και έπειτα, το δύσκολο είναι οι προϋποθέσεις που υπάρχουν, όπως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όπου θα είναι στα 250.000, η αύξηση της εγγυητικής, που θα είναι στα 100.000, αυτό είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουν με δυσκολία ένα ποσοστό ομάδων, οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσες ομάδες θα συμμετέχουν.

Αν πάμε στην περίπτωση ότι όλες οι ομάδες θα συμμετέχουν, σημαίνει ότι θα είναι 18, με τη συμμετοχή και των τεσσάρων, δύο όμιλοι. Αυτό φυσικά, σε περίπτωση που θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν όλες οι ομάδες και σε βάθος τριετίας, το πρωτάθλημα να έχει 18 έως 20 ομάδες. Πάντως όπως προ είπα, το δίκαιο και το νόμιμο είναι ο ΟΦΙ να συμμετέχει στη Super League 2».