Σαν κάτι να αχνοφαίνεται στην Εθνική του Φαν ‘τ Σχιπ… 

Και λέμε «αχνοφαίνεται» διότι αρχίζει σταδιακά να θυμίζει εκείνη την ομάδα που ήξερε να παίρνει αποτελέσματα από οποιονδήποτε αντίπαλο, ωστόσο θέλει αρκετή δουλειά και προσπάθεια για να αρχίσουμε να κερδίζουμε.

Ωστόσο, αυτό που δείχνει αυτή η ομάδα είναι ότι δύσκολα δέχεται γκολ κι αν αυτό γίνεται γιατί πολύ απλά προέρχεται από παίκτες κλάσεως των Καράσκο και Αζάρ, που συνδυάστηκαν άψογα στο 1-0 στα μέσα του ημιχρόνου.

Παρά ταύτα, η Εθνική μας βρήκε και πάλι τον τρόπο να σκοράρει και μάλιστα κόντρα στην ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση του FIFA Ranking και δίκαια θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για να πάει ψηλά στο φετινό Euro.

Επίσης χαρακτηριστικό είναι πως οι Βέλγοι είχαν μόλις δύο τελικές, έναντι πέντε δικές μας κάτι που δείχνει πως η ομάδα του Φαν ‘τ Σχιπ έχει αποκτήσει ταυτότητα και σημαντικά αγωνιστικά στοιχεία, που έχει βάλει στο παιχνίδι της.

το φιλμ του αγώνα

Ορεξάτα ξεκίνησε η Εθνική μας ομάδα στο φιλικό, να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις. Στο 3’ ο Μασούρας βγήκε απέναντι από τον Μινιολέ, μετά το λάθος γύρισμα του Αλντερβάιρελντ, αλλά ο Βέλγος γκολκίπερ απέκρουσε το πλασέ του. Στο 10’ πάλι από ενέργεια του Μασούρα, ο Μπακασέτας έκανε το σουτ, αλλά ο Μινιολέ δεν αιφνιδιάστηκε. Στο 14’ ο Λουκάκου βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Βλαχοδήμος κατάφερε να αποκρούσει το κοντινό πλασέ του. Η πίεση των Βέλγων αυξήθηκε και στο 20’ από σέντρα του Καράσκο, ο Αζάρ με τη μια, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ, αλλά στο 36’ ο Αζάρ με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Οι ακραίοι αμυντικοί της Ελλάδας είχαν προβλήματα με τους εξτρέμ των Βέλγων, η ποιότητα των οποίων από τη μέση και μπροστά ήταν εμφανής. Αμυντικά ωστόσο είχαν κενά, αλλά οι διεθνείς μας όταν είχαν τη μπάλα στα πόδια τους δεν έκαναν σωστές επιλογές για να απειλήσουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε πολύ η εικόνα του αγώνα, με το Βέλγιο να διατηρεί τα ηνία του αγώνα, αλλά η Εθνική μας ομάδα έβρισκε χώρους, χωρίς όμως να απειλήσει. Στο 61’ το πλασέ του Μασούρα από πλάγια πέρασε κόρνερ. Στο 66’ ο Τζαβέλλας πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης μετά από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα και το δοκάρι στην κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου, κάνοντας το 1-1.

Η Ελλάδα μετά την ισοφάριση πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την κατοχή της μπάλας και πιέζοντας για ένα γκολ. Το Βέλγιο δεν γινόταν απειλητικό, παρά τις αλλαγές του Μαρτίνεθ. Στα τελευταία λεπτά, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε μια καλή κεφαλιά, που μπλόκαρε ο Μινιολέ και το 1-1 δεν άλλαξε ως το τέλος.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Μινιολέ (90’ Σελς), Αλντερβάιρελντ (82’ Τίλεμανς), Ντεναγιέ, Μπογιατά, Μενιέ, Ντεντόνκερ, Πρατ, Τ. Αζάρ (74’ Σαντλί), Ντοκού (46’ Μέρτενς), Λουκάκου (46’ Μπατσουαγί), Καράσκο (74’ Καστάνιε).

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80’ Σάλιακας), Κ. Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (61’ Κούτρης), Μπουχαλάκης (69’ Σιώπης), Γαλανόπουλος (69’ Ζέκα), Γιαννούλης, Μπακασέτας (80’ Μάνταλος), Μασούρας, Παυλίδης (61’ Πέλκας).

sportsup.gr