Βαθμολογία

O Τσιτσιπάς, ξεπέρασε το εμπόδιο του Σαρντί (3-0)

Στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας το βράδυ της Κυριακής (30/5) επικράτησε με 3-0 σετ (7-6, 6-3, 6-1) του Γάλλου Ζερεμί Σαρντί και πέρασε στην επόμενη φάση του γαλλικού γκραντ σλαμ. Ο 22χρονος αντιμετώπισε προβλήματα μόνο στο πρώτο σετ, όπου χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να καταφέρει να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή του, έκανε μπρέικ στο 8ο game και με 6-3 έφτασε στο 2-0, ενώ στο τρίτο κυριάρχησε κατά κράτος και με 6-1 έκανε το 3-0 και «σφράγισε» την πρόκριση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του πολύπειρου και πολύ επικίνδυνου Γάλλου και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, που θα προκύψει από το παιχνίδι του Κόρντα με τον Μαρτίνεζ, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (31/5).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η 10η νίκη σε 14 παιχνίδια στο Ρολάν Γκαρός για τον Ελληνα τενίστα, ο οποίος συμπλήρωσε 40 αγώνες σε επίπεδο Γκραντ Σλαμ.

Το πρώτο σετ ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Ο Στέφανος μπορεί να ξεκίνησε δυναμικά και να έκανε μπρέικ μόλις στο τρίτο γκέιμ (2-1), αλλά ο Γάλλος το πήρε πίσω στο έκτο και ισοφάρισε σε 3-3. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Ζερεμί εκμεταλλεύτηκε το άγχος του Στέφανου και προηγήθηκε με 4-1, αλλά ο Τσιτσιπάς στη συνέχεια αντέδρασε, ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και με 8-6 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι – χέρι μέχρι το 8ο γκέιμ, όταν ο Στέφανος «έσπασε» το σερβίς του Γάλλου και προηγήθηκε με 5-3. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 6-3 έκανε το 2-0 στα σετ. Στο τρίτο ο 22χρονος συμπατριώτης μας κυριάρχησε στο κορτ και με 6-1 έκανε το 3-0 στα σετ, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του γαλλικού γκραντ σλαμ.

in.gr