Βαθμολογία

Λίγο πριν το φινάλε στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής

Δύο αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 3ο όμιλο όπου επικεντρώνεται το λαρισινό ενδιαφέρον. Η προηγούμενη αγωνιστική (13η) είχε θετικό πρόσημο για τον Αετό Μακρυχωρίου και τον Ηρακλή Λάρισας, οι οποίοι με τις νίκες που πέτυχαν κατάφεραν να βάλουν οριστικό τέλος στην αγωνία, κερδίζοντας και μαθηματικά το στοίχημα της παραμονής.
Για τον Αετό Μακρυχωρίου η προσπάθεια ωστόσο θα συνεχιστεί, καθώς ο δεύτερος στόχος της ομάδας είναι να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Το γεγονός ότι πριν τη διακοπή της φετινής διοργάνωσης, λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας του Covid-19, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονταν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δίνει ένα κίνητρο στην ομάδα του Κώστα Κατσάρα να διεκδικήσει την επιστροφή της στην τριάδα. Χωρίς να υπάρχει πλέον το άγχος, οι παίκτες του Αετού θα επιδιώξουν να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους στα δύο τελευταία παιχνίδια (αρχής γενομένης από το αυριανό ματς στο Αμύνταιο, ενώ ακολουθεί το εντός έδρας με την Καρίτσα) και να κλείσουν τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Σε ό,τι αφορά τον Ηρακλή Λάρισας θέλει να διατηρήσει το ανταγωνιστικό του πρόσωπο στον επίλογο της φετινής Γ’ Εθνικής. Παράλληλα, στα πλάνα του τεχνικού Χρήστου Χατζηλιάδη είναι να δοθεί στα δύο τελευταία παιχνίδια (με ΠΟΕ εντός και Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός) χρόνος συμμετοχής και ευκαιρίες στα νέα παιδιά της ομάδας, αλλά και σε παίκτες που είχαν μικρό αριθμό συμμετοχών στη φετινή διοργάνωση. Μπορεί η φετινή χρονιά να μην έκλεισε, ωστόσο στο μυαλό των «κυανολεύκων» αρχίζει σιγά-σιγά να μπαίνει η σκέψη για το νέο πρωτάθλημα (ανανεώσεις παικτών, μεταγραφές κ.λπ.), το οποίο αναμένεται να είναι πιο απαιτητικό.
Από κει και πέρα και σε ό,τι αφορά τον ΠΟ Ελασσόνας, η αγωνία για την παραμονή στην κατηγορία παρατείνεται αφού η ομάδα χρειάζεται βαθμούς. Οι «κυανόλευκοι» έχουν μπροστά τους δύο κρίσιμα παιχνίδια αρχής γενομένης από το αυριανό ντέρμπι στη Νεάπολη κόντρα στον Ηρακλή Λάρισας, το οποίο αποκτά καθοριστική σημασία. Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Ζήση Ζιάγκα, θέλει πάση θυσία τη νίκη για να κάνει ένα ουσιαστικό βήμα, πριν το φινάλε με τον ΠΟ Φήκης μέσα στην έδρα του.
Τέλος, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, που μετά την τελευταία του ήττα δεν ελπίζει ουσιαστικά σε παραμονή στη Γ' Εθνική, θα προσπαθήσει να έχει αξιοπρεπή παρουσία στα δύο τελευταία παιχνίδια. Η ομάδα του Νίκου Φώλλα θέλει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να ευνοηθεί από τυχόν αναδιάρθρωση της κατηγορίας, η οποία φημολογείται έντονα τις τελευταίας ημέρες. Οι «πράσινοι» υποδέχονται αύριο την Κοζάνη και την Τετάρτη παίζουν στην Καλαμπάκα με τα Μετέωρα.

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πηγή: Ελευθερία