Βαθμολογία

ΕΟΚ - Αναβλήθηκαν οι εκλογές!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε ήδη απειλήσει το εκλογικό δικαίωμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εδώ και κάποιες ημέρες, προσπαθώντας να πείσει τόσο την αστυνομία όσο και το κράτος πως εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού δεν θα ήταν αρμοστή η διεξαγωγή τους, και σήμερα το έκανε πράξη!
Οι εκλογές της ΕΟΚ θα τραβήξουν πολύ. Με επίσημο έγγραφο η ΕΛΑΣ απαγόρευσε κάθε συνάθροιση στο χώρο γύρω από το γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης την Κυριακή 30/5.
Πλέον το Πρωτοδικείο θα ορίσει νέα διοίκηση τη Δευτέρα 31/5 και απομένει να δούμε πότε επιτέλους η ομοσπονδία μπάσκετ θα αποκτήσει σταθερή διοίκηση.

Αυτά που γίνονται ξεπερνούν κάθε όριο και προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί οριστική λύση εδώ και τόσο καιρό.
Είναι πραγματικά απίστευτο ότι φτάσαμε στον Ιούνιο σχεδόν και η ΕΟΚ δεν έχει διοίκηση!
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την αναβολή των εκλογών της ΕΟΚ στη Λεωφόρο:
 

«Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις: α) της παρ. 2 του άρθρου 11 και της παρ. 1 του άρθρου 25 του Συντάγματος, β) της περ. β΄ της παρ. 3 του αρ. 11 του Ν.4249/2014 «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», γ) του αρ. 7 του Ν.4703/2020 «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» και δ) του αρ. 8 του Π.Δ.73/2020 «Ρύθμιση δημοσίων υπαιθρίων συναθροίσεων».
2. Το υπ’ αριθ. πρωτ. 3017/1/11093-α΄ από 28/05/2021 έγγραφο της Υπηρεσίας μας προς την κα Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών και τον κ. Δήμαρχο Αθηνών.
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Την απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης από ώρες 06:00 έως 24:00 της Κυριακής 30 Μαΐου 2021 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας – Π. Κυριακού – Αναστασίου Τσόχα – Κόνιαρη. Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει: α) διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και της συμμετοχής σ’ αυτήν εξακοσίων (600) συνέδρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».
Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επεισοδίων κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, λόγω του κλίματος έντασης που επικρατεί [ Σελίδα 2 από Σελίδα 2 ] μεταξύ των υποψηφίων και β) συγκέντρωσης επί της οδού Παναθηναϊκού, έξω από τη Θύρα 13 του Γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» (όπου πρόκειται να διεξαχθεί η ως άνω Γενική Συνέλευση), περί των δύο χιλιάδων (2000) οργανωμένων οπαδών της ομάδας του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο εορτασμού για την συμπλήρωση πενήντα (50) ετών από την συμμετοχή στο τελικό της διοργάνωσης του κυπέλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο στάδιο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο την ολλανδική ομάδα “Ajax”, καθώς σε κοντινή απόσταση με τον τόπο των ανωτέρω συναθροίσεων υπάρχουν σύλλογοι - λέσχες αντίπαλων ομάδων».
 
Πηγή: basketblog.gr