Τις επόμενες ώρες ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,9 εκατ. φορολογούμενους. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, φαίνεται ότι η ΑΑΔΕ θα είναι σήμερα έτοιμη για να ανοίξει την πλατφόρμα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Παράλληλα, αύριο θα πραγματοποιηθεί η καταβολή :
·        των αποζημιώσεων  στους ιδιοκτήτες που δεν εισέπραξαν ενοίκια τον μήνα Απρίλιο.
·        των ενισχυμένων αποζημιώσεων ειδικού σκοπού σε δικαιούχους που έχουν υποβάλλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, οι οποίες ξεπερνούν τις 75.000. Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας ήδη την Τρίτη η ΑΑΔΕ προχώρησε στην καταβολή 50 εκατ. ευρώ σε 46.096 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την  υποβολή των αιτήσεων λήγει την 1η Ιουνίου.
Όπως επεσήμανε ο ΥΠΟΙΚ, την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί κατά πόσο θα ισχύσει το καθεστώς των μειωμένων ενοικίων και τον Ιούνιο.  Στην πρόθεση του υπουργείου είναι να επεκταθεί και τον επόμενο μήνα όμως θα είναι στοχευμένο.
Πρόγραμμα παγίων δαπανών
Αύριο ή τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την έναρξη της 1ης φάσης υποβολής των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 17 Ιουνίου. Η πίστωση των ποσών στους δικαιούχους θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου. Θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έχουν υποβάλει τη φορολογική δήλωση καθώς μέσα από τα στοιχεία που θα δηλώσουν στο Ε3 θα καθοριστεί και το ποσό που θα δικαιούνται από το πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι το τελικό ποσό λαμβάνεται ως πιστωτικό για την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών.

Ραλλού Αλεξοπούλου (H Nαυτεμπορική)