Βαθμολογία

Νικήτρια στο θρίλερ η Βιγιαρεάλ, 11-10 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι

Μετά από ένα τελικό-θρίλερ η Βιγιαρεάλ επιβλήθηκε με 11-10 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

Οι Ισπανοί και οι «κόκκινοι διάβολοι» φιλοδοξούν να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχή τρόπο τη φετινή τους πορεία στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

 

Η κανονική διάρκεια του τελικού δεν ανέδειξε νικητή, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 1-1. Αυτό το αποτέλεσμα διατηρήθηκε και στην ημίωρη παράταση κι έτσι το «κίτρινο υποβρύχιο» και οι Άγγλοι θα λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Η εντυπωσιακή Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι, ο οποίος στο βιογραφικό του έχει... εξειδίκευση στο Europa League με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις (2014, 2015, 2016) ως προπονητής της Σεβίλλης, ολοκλήρωσε την φάση των ομίλων με απολογισμό πέντε νίκες και μία ισοπαλία, ενώ ακολούθησαν συνεχείς προκρίσεις χωρίς ήττα, με αντιπάλους την Σάλτσμπουργκ (2-0, 2-0), την Ντιναμό Κιέβου (2-0, 2-0), την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-0, 2-1) και την Αρσεναλ (2-1, 0-0).

Στον αντίποδα οι «κόκκινοι διάβολοι», οι οποίοι μπήκαν στο Europa League προερχόμενοι από το Champions League, έφθασαν μέχρι τον τελικό, γνωρίζοντας μόλις μία ήττα, καθώς απέκλεισαν διαδοχικά της Σοσιεδάδ (4-0, 0-0), την Μίλαν (1-1, 1-0), την Γρανάδα (2-0, 2-0) και την Ρόμα (6-2, 2-3).

Διαιτητής του τελικού είναι ο Γάλλος, Κλεμάν Τουρπέν, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Νικολά Ντανός και Σιρίλ Γκρινγκόρ. Στο 29ο λεπτό η ισπανική ομάδα άνοιξε το σκορ χάρη στο γκολ του Ζεράρ Μορένο, ο οποίος παραβίασε την εστία του Ντε Χέα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Παρέχο!

Πάντως στο 55ο λεπτό οι Άγγλοι έφτασαν στην ισοφάριση με σκόρερ τον Καβάνι. Μετά από σουτ του Ράσφορντ, η μπάλα κόντραρε σε παίκτες των Ισπανών και στη συνέχεια στον ΜακΤόμινι, ενώ στη συνέχεια στρώθηκε στον Καβάνι ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα του -εξουδετερωμένου- Ρούλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φάση ελέγχθηκε στο VAR, ωστόσο το γκολ μέτρησε κανονικά. Η κανονική διάρκεια ολοκληρηθηκε με 1-1 σκορ και ακολούθησε ημίωρη παράταση στον τελικό. Εντούτοις ούτε εκεί άλλαξε κάτι κι έτσι το τρόπαιο θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

H διαδικασία των πέναλτι:

1-0 για τη Βιγιαρεάλ: Εύστοχος ο Μορένο

1-1 για τη Γιουνάιτεντ: Εύστοχος ο Μάτα

2-1 για τη Βιγιαρεάλ: Εύστοχος ο Ράμπα

2-2 για τη Γιουνάιτεντ: Εύστοχος ο Τέλες

3-2 για τη Βιγιαρεάλ: Εύστοχος ο Πάκο Αλκάθερ

3-3 για τη Γιουνάιτεντ: Εύστοχος ο Φερνάντεθ

4-3 για τη Βιγιαρεάλ: Εύστοχος ο Αλμπέρτο Μορένο

4-4 για τη Γιουνάιτεντ: Εύστοχος ο Ράσφορντ

5-4 για τη Βιγιαρεάλ: Εύστοχος ο Παρέχο

5-5 για τη Γιουνάιτεντ: Εύστοχος ο Καβάνι

6-5 για τη Βιγιαρεάλ: Εύστοχος ο Γκόμεθ

6-6 για τη Γιουνάιτεντ: Εύστοχος ο Φρεντ

7-6 για τη Βιγιαρεάλ: Εύστοχος ο Αλμπιόλ

7-7 για τη Γιουνάιτεντ: Εύστοχος ο Τζέιμς

8-7 για τη Βιγιαρεάλ: Εύστοχος ο Κοκλέν

8-8 για τη Γιουνάιτεντ: Εύστοχος ο Σο

9-8 για τη Βιγιαρεάλ: Εύστοχος ο Γκασπάρ

9-9 για τη Γιουνάιτεντ: Εύστοχος ο Τουανζέμπε

10-9 για τη Βιγιαρεάλ: Εύστοχος ο Τόρες

10-10 για τη Γιουνάιτεντ: Εύστοχος ο Λιντέλεφ

11-10 για τη Βιγιαρεάλ: Εύστοχος ο Ρούλι

Αστόχησε ο Ντε Χέα - Το τρόπαιο στη Βιγιαρεάλ

Βιγιαρεάλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Γκολ: 29' Μορένο (Βιγιαρεάλ), 55' Kαβάνι (Γιουνάιτεντ).

Κίτρινες: Καπού (Βιγιαρεάλ), Μπαϊγί (Γιουνάιτεντ), Φόιτ (Βιγιαρεάλ), Καβάνι (Γιουνάιτεντ).

Κόκκινες:

Δοκάρια:

Βιγιαρεάλ: Ρούλι - Φόιτ (88' Γκασπαρ), Ραούλ Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεντράθα (88' Μορένο), Παρέχο, Τριγέρος (77' Γκόμεθ), Καπού - Γέρεμι (77' Αλκάθερ), Ζεράρδ Μορένο, Μπάκα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα - Γουάν Μπισάκα (122' Τέλες), Λιντέλεφ, Μπαϊγί (116' Τουανζέμπε), Σο - Μακ Τόμινεϊ (122' Μάτα), Πογκμπά (116' Τζέιμς), Μπρούνο Φερνάντες - Γκρίνγουντ (100' Φρεντ), Καβάνι, Ράσφορντ.

Πηγή: zougla.gr