Βαθμολογία

Γ' Εθνική: Οι ομάδες που υποβιβάστηκαν μαθηματικά και ένας μεγάλος «τελικός»

Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, που λόγω του Covid-19, ολοκληρώνεται φέτος σε έναν γύρο.

Όσον αφορά τη μάχη της πρωτιάς και τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα μπαράζ ανόδου, μόνο ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας στον 2ο όμιλο την έχει εξασφαλίσει. Ακολουθούν σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια, με αυτά που δεσπόζουν να είναι τα ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην ΑΕ Καρίτσας και την Αναγέννηση Καρδίτσας (3ος όμιλος) και τον Ηρόδοτο με τον ΑΟ Αγίου Νικολάου (στον 10ο).

Την ίδια ώρα, οι ομάδες που έχουν αποχαιρετίσει την κατηγορία μετά τα σημερινά παιχνίδια είναι μέχρι στιγμής 15.

1ος όμιλος

Στον 1ο όμιλο, ο Ορφέας Ξάνθης θέλει μία νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια (Νέστο Χρυσούπολη εντός, Αναγέννηση Θαλασσιάς εκτός) για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και μια θέση στα μπαράζ ανόδου στη Football League.

Την ίδια ώρα, Αναγέννηση Θαλασσιάς και Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου έχουν αποχαιρετίσει και μαθηματικά την κατηγορία.

2ος όμιλος

Ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας είναι μαθηματικά πρωταθλητής του ομίλου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη Θύελλα Σαρακηνών, που ηττήθηκε σήμερα στα Γιαννιτσά από την τοπική Αναγέννηση.

Όσον αφορά τις ομάδες που θα αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα είναι ο ΠΟ Ν. Καλλικράτειας, ο Εθνικός Γιαννιτσών, ο ΠΑΟ Κουφαλίων και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Ο Αετός Βαρβάρας έχει εκτίσει το ρεπό του και έχει διαφορά έξι βαθμών από τον Εδεσσαϊκό, με την ομάδα της Χαλκιδικής να θέλει το 2×2 με ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας εντός και Νίκη Αγκαθιάς εκτός και ταυτόχρονα οι «πράσινοι» να ηττηθούν και στα δύο (Θύελλα Σαρακηνών εκτός και Ποσειδώνα Μηχανιώνας εντός)

3ος όμιλος

Έρχεται το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στις ισόβαθμες Αναγέννηση Καρδίτσας και ΑΕ Καρίτσας αντίστοιχα. Το ματς διεξάγεται στην Πιερία και οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο τη νίκη, καθώς η ισοπαλία βολεύει την Αναγέννηση καθώς η διαφορά στα γκολ είναι στα +10 γκολ.

Την ίδια ώρα, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, ΑΣ Μετέωρα και Μακεδονικός Φούφα έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά.

4ος όμιλος

Απομένει μία αγωνιστική. Ο Διαγόρας Στεφανοβικείου έχει 19 βαθμούς και την Κυριακή 6/6 υποδέχεται τον αδιάφορο ΑΟ Νέας Αρτάκης. Ο δεύτερος Ηρακλής Ψαχνών, δύο βαθμούς πίσω, υποδέχεται τον επίσης αδιάφορο Αμβρυσσέα Διστόμου, που έχει παραμείνει στην κατηγορία.

Έχει υποβιβαστεί μαθηματικά μόνο ο Οπούντιος Μαρτίνου.

5ος όμιλος

Τρεις οι αγωνιστικές που απομένουν στον συγκεκριμένο όμιλο. Ο Αχέρων Καναλακίου αύξησε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς μετά τη σημερινή νίκη στην Καστοριά, με τον Τηλυκράτη να ακολουθεί.

Καμία ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί μαθηματικά.

6ος όμιλος

Ένας από τους πιο αμφίρροπος όμιλος από όλους καθώς απομένουν τρεις αγωνιστικές και τίποτα δεν έχει κριθεί.

7ος όμιλος

Ίδια εικόνα με τον 6ο όμιλο και εδώ, ωστόσο η ΑΕ Κηφισιάς έχει ανοίξει την…ψαλίδα στους έξι βαθμούς. Καμία ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί μαθηματικά.

8ος όμιλος

Μόλις μία στροφή για το τέλος και η μάχη ανάμεσα στη Θύελλα Ραφήνας και τον Αιολικό έχει συγκεκριμένα δεδομένα. Η ομάδα της Αττικής υποδέχεται τον ουραγό Πυθαγόρα Κοντακαιΐκων και με νίκη εξασφαλίζει την παρουσία στα μπαράζ, εκτός αν ο Αιολικός πετύχει έξι γκολ (!) παραπάνω από όσα πετύχουν οι «πράσινοι».

Έχουν αποχαιρετίσει την κατηγορία ο Πυθαγόρας, η Μικρασιατική Χίου και ο Αετός Λουτρών.

9ος όμιλος

Μεγάλη η μάχη για την πρωτιά, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Έχει υποβιβαστεί μαθηματικά μόνο ο ΑΟ Τσιλιβή.

10ος όμιλος

Φαίνεται πως η μάχη θα κριθεί ανάμεσα στον Ηρόδοτο (32β) και τον ΑΟ Αγίου Νικολάου (28β), δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Μάλιστα, οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι στην Αλικαρνασσό την επόμενη Κυριακή, με τους Λασιθιώτες να θέλουν μόνο τη νίκη αν θέλουν να ελπίζουν.

Την ίδια ώρα, τρεις οι ομάδες που έχουν υποβιβαστεί και συγκεκριμένα οι Άρης Ρεθύμνου, Πλατανιάς και ΑΟ Παλαιόχωρας.

Πηγή: sportsup.gr