Βαθμολογία

Γ' Εθνική: Μάχη μέχρις εσχάτων

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στον 3ο Ομιλο και η αγωνία για τις λαρισινές ομάδες που μάχονται για την εξασφάλιση της παραμονής κορυφώνεται.

Ο βασικός στόχος είναι η Λάρισα να μην οδηγηθεί σε μείωση του αριθμού των ομάδων στη Γ’ Εθνική, δηλαδή να κερδίσουν το στοίχημα της παραμονής και οι τέσσερις εκπρόσωποι του νομού, ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας για κάθε ομάδα ξεχωριστά είναι διαφορετικός.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο βασικός ισχυρισμός για το πού θα κυμανθεί η σωτηρία κλίνει στους 19 βαθμούς (δεν αποκλείεται και 18), καθώς πολλές ομάδες που βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού θα υποστούν απώλειες βαθμών, αφού έχουν μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά και παιχνίδια με τους ισχυρούς που διεκδικούν την άνοδο.
Εν κατακλείδι τα αποτελέσματα των τριών αγωνιστικών που απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Ειδικά για τα σενάρια των λαρισινών ομάδων, το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΟΕ ίσως αποδειχθεί σημαντικό. Πριν όμως τα παιχνίδια της Κυριακής προηγείται η 13η αγωνιστική που διεξάγεται αύριο Τετάρτη και παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον. Ας δούμε ποια τα σενάρια σωτηρίας για τις τρεις λαρισινές, αλλά και το τι είπαν οι προπονητές σχετικά με την υπόθεση παραμονή.

ΕΝΑΣ ΒΑΘΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ
Σύμφωνα με τους συσχετισμούς που δημιουργούνται ο Αετός Μακρυχωρίου (18 β.) φαινομενικά χρειάζεται έναν βαθμό για να «κλειδώσει» την παραμονή. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι αφενός ο Α.Ο. Σελλάνων (έχει ρεπό αύριο) μπορεί να φτάσει μάξιμουμ μέχρι τους 19 βαθμούς και αφετέρου ο Ερμής Αμυνταίου (12 β.) που μπορεί να απειλήσει τον Αετό, αγωνίζεται αύριο στην έδρα της εκ των πρωτοπόρων Αναγέννησης Καρδίτσας και θεωρητικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να φύγει με βαθμό στις αποσκευές του. Αυτό σημαίνει ότι το «ταβάνι» για τον Ερμή Αμυνταίου θα είναι πιθανότατα οι 19 βαθμοί. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε οποιαδήποτε ισοβαθμία του Αετού Μακρυχωρίου με τους Α.Ο. Σελλάνων και Ερμής Αμυνταίου η λαρισινή ομάδα υπερτερεί. Επομένως, βάσει αυτού του σεναρίου ο ένας βαθμός μπορεί να αποδειχθεί υπεραρκετός για το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Κώστα Κατσάρα, που αύριο υποδέχεται έναν θεωρητικά εύκολο αντίπαλο τα Μετέωρα.
«Πιστεύω ότι ο ένας βαθμός θα είναι αρκετός. Ωστόσο θα παίξουμε για να κερδίσουμε τόσο στο ματς της Τετάρτης (σ.σ. αύριο) όσο και στα υπόλοιπα παιχνίδια για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος ήμασταν στην 3η θέση και στόχο μας είναι να επιστρέψουμε στις υψηλές θέσεις, παρά το ότι μετά τη διακοπή ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας με πολλές ελλείψεις. Είμαστε τυχεροί γιατί τα παιδιά που απαρτίζουν ομάδα την ομάδα είναι καλοί χαρακτήρες και αξιόλογοι παίκτες, ενώ η Διοίκηση είναι πάντα κοντά μας» επισήμανε ο τεχνικός του Αετού Μακρυχωρίου.

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ
Σε ό,τι αφορά τον Ηρακλή Λάρισας (17 β.), λαμβάνοντας υπόψη τα ίδια δεδομένα, δηλαδή το αυριανό ρεπό του Α.Ο. Σελλάνων και το δύσκολο παιχνίδι του Ερμή Αμυνταίου με την Καρδίτσα, το πιθανότερο σενάριο είναι να χρειαστεί τρεις βαθμούς για να πετύχει τον στόχο του. Οι «κυανόλευκοι» που προέρχονται από τη σημαντική νίκη με 2-1 επί του Παλαμά έχουν μπροστά τους τρία δύσκολα παιχνίδια αρχής γενομένης από αύριο με τον Π.Ο. Φήκης (εκτός έδρας) με τον οποίο ισοβαθμούν. Ένα παιχνίδι καθοριστικής σημασίας στο οποίο η νίκη είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμη για τον Ηρακλή προκειμένου να βάλει γρήγορα τέλος στην αγωνία. Θα ακολουθήσει το λαρισινό ντέρμπι με τον Π.Ο.Ε. (εντός έδρας στις 30/5) και στη συνέχεια το εκτός έδρας ματς με την εκ των πρωτοπόρων Αναγέννηση Καρδίτσας (6/6).
Όπως επισήμανε ο τεχνικός Χρήστος Χατζηλιάδης «θέλουμε τουλάχιστον 3 βαθμούς. Ίσως και τέσσερις αλλά αυτό θα εξαρτηθεί. Βλέπουμε ότι πολλές ομάδες παλεύουν για την παραμονή και όλα θα κριθούν από τον συσχετισμό των αποτελεσμάτων. Όλα τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολα, όλα είναι τελικοί για μας. Ωστόσο η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, το κλίμα είναι εξαιρετικό, δουλεύουμε ασταμάτητα και έχουμε κατανοήσει την πραγματικότητα. Τόσο η τελευταία μας νίκη όσο και το «διπλό» με το Αμύνταιο ήταν πολύ σημαντικά για μας. Πιστεύω ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η παραμονή θα κριθεί στους 19 βαθμούς» κατέληξε ο Χρήστος Χατζηλιάδης.

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ
Μεγάλη μάχη για την παραμονή θα δώσει ο Π.Ο.Ε. ο οποίος βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του και θέλει να διατηρηθεί εκεί. Η ομάδα του Ζήση Ζιάγκα έχει 13 βαθμούς και στόχος του είναι να πετύχει δύο νίκες στο πιο δύσκολο σενάριο, ωστόσο μπορεί να είναι αρκετή και μόνο μία νίκη. Οι «κυανόλευκοι» έχουν μπροστά τους ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι καθώς αύριο υποδέχονται την εκ των πρωτοπόρων ΑΕ Καρίτσας που διεκδικεί άνοδο, ωστόσο όπως επισήμανε ο Ζήσης Ζιάγκας «θα κυνηγήσουμε τη νίκη πάση θυσία».
«Είναι δύσκολα τα πράγματα. Θέλουμε δύο νίκες για να σωθούμε μαθηματικά, ίσως και μία. Ήμασταν πολύ άτυχοι στο τελευταίο παιχνίδι και σίγουρα δεν άξιζε να χάσουμε. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους, το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τον στόχο μας» κατέληξε ο τεχνικός του ΠΟΕ.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ
Στο στρατόπεδο του Οικονόμου Τσαριτσάνης η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η ομάδα του Νίκου Φώλλα διατηρεί μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας, ωστόσο δεν αρκεί μόνο να πάρει τους βαθμούς αλλά να σημειωθεί και ο ευνοϊκός γι’ αυτήν συνδυασμός αποτελεσμάτων στα παιχνίδια των άλλων ομάδων.
«Στόχος μας είναι να πάρουμε όλους τους βαθμούς και θα δούμε. Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση –η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από τις απουσίες για διάφορους λόγους-ωστόσο βασική μας προϋπόθεση είναι να κερδίσουμε αύριο το εκτός έδρας ματς με τον Δία Δίου για να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε τις ομάδες που βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Την τελευταία αγωνιστική θα παίξουμε με τα Μετέωρα που είναι αδιάφορα και απομένει το ματς με την Κοζάνη που πρέπει να «χτυπήσουμε». Πιστεύω ότι η παραμονή πλέον θα κριθεί στους 19 βαθμούς ίσως και στους 18» σχολίασε ο τεχνικός του Οικονόμου.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΙΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Τα παιχνίδια των λαρισινών ομάδων στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του 3ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην υπόθεση σωτηρία είναι τα εξής:
13η αγωνιστική 26/5
Π.Ο. Φήκης-Ηρακλής Λάρισας
ΠΟ Ελασσόνας-ΑΕ Καρίτσας
Δίας Δίου-Οικονόμος Τσαριτσάνης
Αετός Μακρυχωρίου-Μετέωρα
14η αγωνιστική 30/5
Ηρακλής Λάρισας-ΠΟ Ελασσόνας
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Κοζάνη
Ερμής Αμυνταίου-Αετός Μακρυχωρίου
15η αγωνιστική 6/6
ΠΟ Ελασσόνας- Π.Ο. Φήκης
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηρακλής Λάρισας
Αετός Μακρυχωρίου-ΑΕ Καρίτσας
Μετέωρα-Οικονόμος Τσαριτσάνης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αναγέννηση Κ.     31-4-4     29
Α.Ε. Καρίτσας     cv23-3     29
Κεραμίδι*     14-14     22
Ατρόμητος Παλαμά*     13-10     19
Αετός Μακρυχωρίου     17-8     18
Ηρακλής Λαρ.     20-11     17
Π.Ο. Φήκης     16-10     17
Κοζάνη     12-13     16
Π.Ο. Ελασσόνας     12-13     13
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Α.Ο. Σελλάνων*     10-14     13
Ερμής Αμυνταίου     9-24     12
Δίας Δίου     8-17     10
Οικονόμος     10-21     8
Μετέωρα     6-17     7
Μακεδονικός Φούφας     6-28     3
* Με αστερίσκο οι ομάδες που δεν έχουν κάνει το ρεπό τους.

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πηγή: Ελευθερία