Βαθμολογία

Σβήνει τα χρέη του Πανιωνίου με «φωτογραφική διάταξη» ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με φωτογραφική διάταξη σβήνει τα χρέη προς τρίτους του Πανιωνίου. Από τα χρέη προς τρίτους (πλην αθλητών) γλυτώνει τον Πανιώνιο με φωτογραφική διάταξη που κατατέθηκε στην Βουλή και αφορά τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από 1/4/2020 μέχρι 31/12/2020.

Σε αυτό το διάστημα η ομάδα που έχει υποβιβαστεί είναι ο Πανιώνιος. Και κάπου εδώ έρχονται τα ζητήματα που τίθονται και έχουν να κάνουν με ηθικής τάξεως κυρίως σε ότι αφορά τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί προς τρίτους, διάφορες εταιρίες για παράδειγμα, που κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα χρήματα τους.

Συγκεκριμένα τα ιδρυτικά αθλητικά σωματεία που κατέλαβαν τη θέση της υποβιβασθείσας ΑΑΕ από την 1η Απριλίου 2020 έως τις 31/12 του ίδιου χρόνου, μπορούν να ιδρύσουν νέα Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία για το ίδιο άθλημα η οποία δεν υπεισέρχεται και δεν καθίσταται καθολικός διάδοχος των υποχρεώσεων της υποβιβασθείσας Ανώνυμης Εταιρίας προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τους οργανισμούς κοινής ωφελείας καθώς και στο σύνολο των μη αγωνιστικών οφειλών προς τρίτους, ανεξαρτήτως της πορείας της εκκαθάρισης».

onsports.gr