Βαθμολογία

Το «αντίο» του Τιμ Σπαρβ

Κύριος ήρθε και κύριος έφυγε ο αρχηγός της Εθνικής Φινλανδίας Τιμ Σπαρβ ο οποίος αγωνίσθηκε την αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες στην ΑΕΛ. Ο 34χρονος παίκτης (γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1987) είχε 19 συμμετοχές, εκ των οποίων 16 ως βασικός και τρεις φορές χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή. Πέτυχε ένα τέρμα αλλά το καλύτερο «γκολ» που πέτυχε με τα χρώματα της ΑΕΛ και θα το θυμάται σε όλη τη ζωή του είναι η γέννηση της κόρης του στη Λάρισα. Πάντα, λοιπόν, θα είναι σημείο αναφοράς γι’ αυτόν και τη σύζυγό του.
Ο Σπαρβ αποχαιρέτησε με τα καλύτερα λόγια την ΑΕΛ σε ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε τα εξής:
«Ευχαριστώ Ελλάδα, Λάρισα και ΑΕΛ για τον έναν χρόνο που ήμασταν μαζί και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Η Ελλάδα θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου γιατί ήταν εδώ που γεννήθηκε η κόρη μου. Είμαι ευγνώμων για όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει, που με βοήθησαν και υποστήριξαν εμένα και την οικογένειά μου σε μια ταραχώδη χρονιά.
Το περασμένο καλοκαίρι, όταν έφυγα από τη FC Midtjylland και τη Δανία, είπα ότι ήθελα μια «διαφορετική εμπειρία» επειδή ένιωσα ότι το χρειαζόμουν για να μεγαλώσω. Λοιπόν, το κατάλαβα σίγουρα.
Έχω γίνει πατέρας, έζησα τους πρώτους πραγματικούς μου σεισμούς, πέρασα τα Χριστούγεννα με κορονοϊό και έκανα την πρώτη μου χειρουργική επέμβαση. Όλα αυτά ενώ προσπαθούσα να προσαρμοστώ σε μια νέα χώρα και κοινωνία με τους δικούς της κανόνες και παραδόσεις.
Η ποδοσφαιρική μου χρονιά ήταν επίσης μια πολύ περίεργη σεζόν. Έχω δει και ακούσει πράγματα που ήταν εντελώς ξένα για μένα. Η ΑΕΛ είναι ένα υπέροχο κλαμπ με πιστό και παθιασμένο κοινό και εξαιρετικά επιτυχημένη ιστορία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν εάν ο σύλλογος θέλει μια μέρα να επαναλάβει την επιτυχία που είχε στη δεκαετία του ‘80.
Μετά το Euro 2020, σκοπεύω να μοιραστώ περισσότερα από την εποχή μου στην Ελλάδα, γι’ αυτό λέω μόνο ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ για τις κοινές εμπειρίες όλους τους φίλους μου, συμπαίκτες, προπονητές και υποστηρικτές. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή».