Βαθμολογία

Γουργουλιάνης: Αυτή είναι η συνταγή για το τέλος της πανδημίας

«Ανταπόκριση από το μέτωπο, παρατηρώντας τα σκληρά δεδομένα!» τιτλοφορείται η εξόχως ενδιαφέρουσα ανάρτηση του καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, που σχετίζεται με τα συγκριτικά δεδομένα θανάτων και διασωληνωμένων από τον κορωνοϊό από το περασμένο Φθινόπωρο.

Γράφει αναλυτικά ο κ. Γουργουλιάνης: «Παρατηρώντας το διάγραμμα που ακολουθεί, βλέπουμε τις καμπύλες διασωληνωμένων και θανάτων που πήγαιναν  μαζί  στο κύμα του Νοεμβρίου να απομακρύνονται  στο κύμα του Απριλίου.

Στις κορυφές των κυμάτων του Νοεμβρίου καταγράφηκαν   600 διασωληνωμένοι με 100 περίπου θανάτους και του Απριλίου  περισσότεροι από 800 διασωληνωμένοι με σχεδόν 80 θανάτους την ημέρα. Φαίνεται ότι η αποκλιμάκωση συνεχίζεται τις τελευταίες μέρες, με  600 διασωληνωμένους και 50 θανάτους. Επομένως  προκύπτει ότι αν και δυστυχώς οι θάνατοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα στη χώρα μας, είναι οι μισοί, σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Το σύστημα Υγείας  είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένο, οι ποσυσυζητημένες μεταλλάξεις δεν φαίνεται να είναι περισσότερο θανατηφόρες, τα εμβόλια προστάτευσαν αποτελεσματικά  τις μεγαλύτερες ηλικίες  με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε στα νοσοκομεία  νεότερους ασθενείς με  ηπιότερη νόσο.

Επομένως η “συνταγή” για το τέλος της πανδημίας περιλαμβάνει οπωσδήποτε την επιτάχυνση των εμβολιασμών, την συνεχή ενίσχυση του Συστήματος Υγείας και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης.»

onlarissa.gr