Βαθμολογία

Σαμολαδάς: «Θα φύγω όταν με διώξει ο κ. Αιβάζογλου»

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της SL2, ο γενικός διευθυντής του Α.Ο Τρίκαλα Νίκος Σαμολαδάς έκανε τον απολογισμό της χρονιάς μιλώντας στο Trikalascore.

O Nίκος Σαμολαδάς που κατέχει και το πόστο του Αντιπροέδρου της ομάδας, παραχώρησε συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το αγωνιστικό σκέλος, τη συνεργασία του με τον πρόεδρο της ομάδας Νίκο Αιβάζογλου, την επόμενη χρονιά, την κριτική που δέχτηκε από μερίδα φιλάθλων, αλλά και το αν θα παραμείνει ή όχι στα Τρίκαλα και τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-Για το φετινό αγωνιστικό απολογισμό:

“‘Ηταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο, με την ιδιαιτερότητα που υπήρξε λόγω κορωνοιού και επηρέασε και το ποδόσφαιρο. Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου δεν ξέραμε αν θα παίξουμε το πρωτάθλημα, οπότε έπρεπε κάθε φορά να κάνουμε και διαφορετική προετοιμασια. ‘Οταν λοιπόν αποφασίστηκε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα είπαμε ότι χτίζουμε μία καινούργια ομάδα με νεαρά παιδιά . Νομίζω ότι πετύχαμε 100%. Είχαμε στόχο αν γίνεται να ειμαστε στην πρώτη εξάδα ή το χειρότερο να είμαστε στη δεύτερη εξάδα, αλλά με πλεονέκτημα. Από κει και πέρα είχαμε μία ομάδα αρκετά ανταγωνιστική στις αρχές, μετά υπήρξε μία κούραση. Τα παιδιά υπερβάλλανε και πετύχαμε αυτό που θέλαμε.

-Για την επίτευξη του στόχου με ένα πολύ χαμηλό μπάτζετ:

“Ο στόχος είναι επιτυχημένος 100%. Δεν ξέρω πως μπορεί κανείς να δει το αντίθετο. ‘Οταν έχεις ένα μπάτζετ πάρα πολύ χαμηλό . Νομιζω ότι τα παιδιά στάθηκαν επάξια φέτος.

-Για το ότι η ομάδα δεν παρουσίασε αγωνιστική σταθερότητα:

“Δε θα σταθώ μόνο στην ομάδα των Τρικάλων, αλλά γενικά στο πρωτάθλημα. Δε νομίζω να υπήρχε καμία ομάδα που είχε σταθερότητα. Ο Εργοτέλης έκανε 9 νίκες σερί και μετά έκανε έξι σερί ήττες. Εχει να κάνει με τον κορωνοιό. Οι αλλαγές προπονητών έπαιξαν ρόλο. Χάσαμε την ηρεμία. ‘Ηρθε ένας καινούργιος προπονητής που θέλησε να περάσει κάποια άλλα πράγματα, τα οποία η ομάδα δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί.

-Για τη συνύπαρξή τους με τους Χαραλαμπίδη και Παπαδόπουλο και τις αιχμές που άφησε ο Σούλης προς το πρόσωπό του:

“Δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω στον κ. Παπαδόπουλο. Απάντησε μόνος του. ‘Οταν ο άνθρωπος λέει θέλω να μείνω και μετά λέει για διαφορά φιλοσοφίας . Σε τι; Συζητήσαμε κάτι για τη νέα χρονιά; Τελείωσε το πρωτάθλημα; Τι διαφορά φιλοσοφίας μπορει να είχαμε που τον οδήγησε να πει αυτή την κουβέντα ότι φεύγει λόγω Σαμολαδά. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω. Η διαφορά φιλοσοφίας αφορά την αρχή της χρονιάς, όταν παίρνουμε κάποιους παίκτες. Μπορείς να συνεργαστείς κύριε Σούλη; Φίλε δεν μπορώ να συνεργαστώ γιατί δεν μπορώ να δουλέψω με νεαρούς, θέλω έμπειρους. Υπάρχει ο πρόεδρος της ομάδας ο Ηλίας ο Αιβάζογλου και μακάρι να υπήρχαν τέτοιοι πρόεδροι σε όλη την Ελλάδα.

Η δουλειά μου είναι με τα δικά μου χαρακτηριστικά και τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου να επιλέξω έναν προπονητή που θα χτίσει.

Από την εμπειρία μου θεώρησα ότι ο Απόστολος Χαραλαμπίδης έχει την εμπειρία να δουλέψει με νεαρά παιδιά. Δε νομιζω να αμφισβητεί κανείς ότι πρόσφερε στην ομάδα. ‘Ηταν εξαιρετικός στη δουλειά του. Το φινάλε έχει να κάνει με το χαρακτήρα του και δεν μπορώ να ελέγξω αυτό που βγάζει. Από μόνος του έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας.

-Για τη συνεργασία του με τον Ηλία Αιβάζογλου:

“Η συνεργασία με τον πρόεδρό μου είναι άριστη. Φυσικα σε κάθε δουλειά υπάρχουν δουλειές και κόντρες. ‘Ολα γίνονται για το συμφέρον, για το πως θα πάει καλά η ομάδα. Τις επιλογές τις δικές μου τις απόψεις του προέδρου. Μπορει να συγκρουστούμε σε κάτι, αλλά κοινός μας στόχος είναι να πάει καλύτερα η ομάδα. Αυτό που είπες πριν για το θέμα της οικονομικής συνέπειας νομίζω ότι πρέπει να τονίζεται καθημερινά. Μία ομάδα για να έχει διάρκεια και επιβίωση, πρέπει να λειτουργεί όπως λειτουργεί ο κ. Αιβάζογλου. Να προσπαθεί και να τελειώνει τα πράγματα πριν φτάσουν στο τέλος. ‘Οπως έκανε με το θέμα των προσφυγών. Δεν ήρθαν καν στα χέρια μας οι προσφυγες και ο πρόεδρος προσπάθησε με τον τρόπο του να μπορέσει να βρει τις λύσεις. Προνόησε. Μπορεί και να έχασε λεφτά αλλά το έκανε για το συμφέρον της ομάδας και της εταιρείας που έχει.

-Για το αν θεωρεί ότι ο Αιβάζογλου θα βρίσκεται και την επόμενη ημέρα στον προεδρικό θώκο της ομάδας:

“Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του, αλλά θεωρώ ότι για να κάνει όλες αυτές τις κινήσεις, στόχος του ειναι να παραμείνει. Και πραγματικά πρέπει να παραμείνει για να ολοκληρώσει αυτό που σκέφτεται και έχει στόχο. Και εγώ ότι λέω είναι σε συνεννόηση με τον πρόεδρο. Αν συμφωνεί με τις προτάσεις μου έχει καλώς αλλιώς προτείνει αυτός κάτι διαφορετικό.

-Για τις δικές τους αυξημένες αρμοδιότητες και την κριτική που δέχτηκε από μερίδα φιλάθλων:

“Είμαι τόσα χρόνια στο χώρο. ‘Οταν κάνεις μία δουλειά κάποιοι θα συμφωνούν με αυτό και κάποιοι θα κατακρίνουν. Είμαι τόσο καθαρος με τη συνείδησή μου και αυτό που κάνω που δε δίνω καν σημασία για το αν με κατηγορούν ή με επευφημούν. Κάνω αυτό που σκέφτομαι ότι ειναι σωστό. Για κάποιους μπορεί να μην είναι σωστό, αλλά είναι η δουλειά μου. Και τη δουλειά μου θα την κρίνει ο κ. Αιβάζογλου. Αν ο κ. Αιβάζογλου καταλάβει ότι αυτό που κάνω δεν ειναι σωστό εννοείται ότι θα μου πει: κ. Σαμολαδά όλα καλά σ’αγαπάω σε εκτιμάω αλλά εμένα δε μου αρέσει αυτό που βλέπω. Είναι δικαίωμα του καθενός απ’ έξω να με κρίνει. Μπορει να εχω επωμιστεί πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν άτομα στην ομάδα που βάζουν την ομάδα πάνω και από την οικογενειακη τους γαλήνη. Μπορεί να είμαστε λίγοι, αλλα στην πραγματικότητα είμαστε πολλοί. Και όλοι υπερβάλλουν εαυτούς.

-Για το αν ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει και τη νέα σεζόν:

“Το έχω δηλώσει. ‘Οσο λειτουργούμε έτσι και έχουμε αυτή τη συνεργασία με τον κ. Αιβάζογλου εγώ δεν πρόκειται να φύγω μόνος μου από την ομάδα. Εμένα θα με διώξει ο κ. Αιβάζογλου. Γιατί πραγματικά αγαπάω αυτό που κάνω. Εάν δεν το κάνω καλά σημαίνει ότι ο κ. Αιβάζογλου θα με διώξει.

-Για τις βάσεις στις οποίες θα χτιστεί η ομάδα τη νέα σεζόν:

“Θα ήθελα να μη μιλήσω αυτή τη στιγμή. Να μιλήσω πρώτα με τον κ. Αιβάζογλου, να συζητήσουμε κάποια πραγματάκια και να δούμε πως θα συνεχίσουμε. ‘Ολα θα έχουν να κάνουν με τη δυναμική που θα θέλει ο κ. Αιβάζογλου. Αν μου πει προχωράμε όπως είμαστε , δεν μπορώ να σας πω κατι άλλο. Αν όμως μου πει έχουμε ένα μπάτζετ Α’ παραπάνω εννοείται ότι θα γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες.

-Για το αν υπάρχουν αρκετά παιδιά στο φετινό ρόστερ που θα μπορούσαν να αγωνιστούν και τη νέα χρονιά στον Α.Ο.Τ:

“Είμαι σίγουρος. Οπωσδήποτε ένας κορμός από φέτος θα παραμείνει και τη νέα χρονιά, παρά τις όποιες αντιρρήσεις έχει ο κόσμος. Κάποια παιδιά φέτος δεν έδειξαν τίποτα.

-Για το αν οι Σουλιώτης, Παπαγεωργίου έχουν προτάσεις από άλλες ομάδες:

“Ναι ισχύει και το γνωρίζω. Αλλά δεν έχουν μιλήσει ακόμη μαζί μου. Αν μιλήσουμε και δεν τα βρούμε και θέλουν να πάνε κάπου αλλού, ας συνεχίσουν αλλού. ‘Ετσι είναι το ποδόσφαιρο.

-Για το αν θα αποκτήσει η ομάδα αθλητικό κέντρο:

“Αν παραμείνω στην ομάδα θα προσπαθήσω να έχουμε ένα σπίτι και να μην τρέχουμε από εδώ και από εκεί. Νομίζω ότι είμαι κοντά. Από αυτά που έχω καταλάβει, ελπίζω να γίνουν έργο για να μην έχουμε τρεξίματα.

-Για το νέο προπονητή της ομάδας:

Θα εξεταστούν κάποιες περιπτώσεις από τον προεδρο, θα δούμε πως θέλουμε να κινηθούμε και πάνω σε αυτό το πλάνο θα κάνουμε την αντίστοιχη επιλογή.

Πραγματικά είμαι δικαιωμένος γιατί δεν είπα ψέματα. Είπα την αλήθεια για το πως θα χτιστεί η ομα΄δα και τους στόχους μας. ‘Οτι έχω πει, δεν ξέρω κατά σύμπτωση βλέπω τι μπορεί να γίνει στην ομάδα. Είπαμε ότι θέλουμε να σωθόυμε, δεν είπα ψέματα ότι πάμε να βγούμε. Είπαμε ότι πάμε να χτιστεί μία ομάδα για να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω τα επόμενα χρόνια. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά . Με τις δυσκολίες μας. Είχαμε ένα πρωτάθλημα fast truck όπου τα παιδιά έπαιζαν κάθε Κυριακή. Και ηταν οι ίδιοι. Οπότε υπάρχει μια κούραση, ένας κορεσμός και ο κάθε ένας προσπαθούσε να ανταπεξέλθει πάνω από τις δυνάμεις του.

-Κλείνοντας ο Νίκος Σαμολαδάς υπογράμμισε:

“Θα ήθελα να μην υπάρχει του χρόνου ο κορωνοιός. Ο κοσμος να ειναι ελεύθερος. Το πέρασα εγώ και να μην το ξαναπεράσει κανένας. Επιτέλους τα γήπεδα να ανοίξουν. Να έρθει ο κόσμος στα γήπεδα. Ο κόσμος του ΑΟΤ είναι δυνατός και θα έδινε άλλη πνοή στο γήπεδο. Τα νεαρά παιδια χρειάζονταν την ορμή του κόσμου και με τη στήριξή του θα έδιναν ένα 10-20% παραπάνω στην απόδοσή τους. Κλείνοντας να ευχηθώ καλό Καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο.