Βαθμολογία

Πολύτιμη η βοήθεια του Θανάση Κουτή!

Απίστευτο περιστατικό στον αγώνα του ΑΟ Τρίκαλα με τη Δόξα Δράμας (15/5) για τη Super League 2, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να συνεχίζει να αγωνίζεται στο ματς, παρότι του γύρισε η γλώσσα.

Σε μία σύγκρουση με συμπαίκτη του, ο γκολκίπερ Ηλιάδης έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να επέμβει το ιατρικό τιμ της ομάδας του, καθώς του είχε γυρίσει η γλώσσα.

Ο ποδοσφαιριστής συνήλθε άμεσα, αλλά ο γιατρός Θανάσης Κουτής (είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός και στην κοινωνία της Λάρισας) έδωσε την εντολή να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, χωρίς να εισακουστεί. Ο Ηλιάδης επέμενε ότι είναι καλά και έπεισε το προπονητικό επιτελείο να τον αφήσει να ολοκληρώσει το ματς, όπως και έγινε.

Δείτε την σχετική ανάρτησή του στο Facebook

Σε αυτήν εδώ την φάση ο τερματοφύλακας της Δόξας Δράμας παθαίνει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, με απώλεια συνείδησης, περιτραυματική αμνησία και απόφραξη αεραγωγού ή όπως λαϊκά λένε «του γύρισε η γλώσσα» και επι 2 λεπτα δεν είχε επαφη με το περιβάλλον.
Ευτυχως η εκπαίδευση όλων αυτων των χρόνων, οδήγησε στην άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού συνεπικουρούμενος , απο τους συνεργάτες μου φυσιο του ΑΟΤ, του συναδερφου κ. Κολώνα και του φυσιο της Δόξας Δραμας.
Με ψύχραιμες και συντονισμενες κινήσεις διατηρήσαμε τον αεραγωγό και επαναφέραμε τον παίκτη.
Δυστυχως στην συνέχεια κάποιοι παράκουσαν τις επιστημονικές μας υποδείξεις με αποτέλεσμα ο παικτης να συνεχίσει τον αγώνα με ρίσκο την σωματική του ακεραιότητα.
 Εύχομαι περαστικά στον ίδιο και τέτοιες ατυχείς στιγμές να είναι ελάχιστες για τους αθλητές και εμείς άρτια εκπαιδευμένοι να τις αντιμετωπίσουμε.
ΥΓ1: Όπως έχω ξαναπεί ο γιατρός αγώνα δεν είναι μόνο ένας τύπος με νερό και spray…!!!
ΥΓ2: ευχαριστώ τον φίλο φωτογράφο Θανάση Καλλιαρα για τα καρέ
ΥΓ3: επισυνάπτω βίντεο και φωτό με λινκ από τα τοπικά ΜΜΕ