Βαθμολογία

«Κλήρωσε» για τον ΝΟΛ

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στα γραφεία της ΚΟΕ, η κλήρωση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, που αρχίζει το τριήμερο 4-6 Ιουνίου, με τα παιχνίδια της Α’ Φάσης. Οι 4 Όμιλοι, όπως συγκροτήθηκαν:

Α’ Αθήνας: Νηρέας Γέρακα, Ηλυσιακός, ΠΕΚΕ Βροντάδου, Νηρέας Χαλανδρίου.
Β’ Αθήνας: Α.Ε. Χαϊδαρίου, Ιωνικός Νίκαιας, Γ.Σ. Ηλιούπολης, Τρίαινα Βούλας.
Θεσσαλονίκης: Άρης Θεσσαλονίκης, ΟΦΘ, Ν.Ο. Λάρισας, Παναθηναϊκός.
Πατρών: Ν.Ε. Πατρών, Ν.Ο. Πατρών, Ν.Ο. Καλαμάτας, Μίλων.
Με την ολοκλήρωση των αγώνων της Α’ Φάσης (4-6/6), οι 16 ομάδες ανάλογα με την κατάταξή τους στους 4 Ομίλους της, θα κληρωθούν στους 4 νέους Ομίλους της Β’ Φάσης (2-4 Ιουλίου).
Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες, τίθενται επικεφαλής, ως διοργανώτριες Ομίλων, στους οποίους και κατατάσσονται αντίστοιχα οι δεύτερες, οι τρίτες και οι τέταρτες.
Οι δύο πρώτες της κατάταξης ομάδες, προκρίνονται στην Τελική Φάση (16-18 Ιουλίου), ενώ στη Β’ Εθνική Κατηγορία λόγω των ειδικών συνθηκών που χαρακτηρίζουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δεν υποβιβάζεται καμία.
Στην Τελική Φάση σχηματίζονται δύο Όμιλοι με κλήρωση (2 πρώτες και 2 δεύτερες ανά Όμιλο, από τη Β’ Φάση).
Με τη διεξαγωγή των αγώνων στους δύο Ομίλους και την κατάταξη των ομάδων, έχουμε τους Ημιτελικούς του πρωταθλήματος Α1 - Β2 και Β1 - Α2, όπου θα διεξαχθούν δύο αγώνες. Σε περίπτωση ίδιας διαφοράς τερμάτων (από μία νίκη δηλαδή), αλλά και δύο ισοπαλιών, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι για να προκύψει το ζευγάρι του Τελικού, οι ομάδες του οποίου και προβιβάζονται στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Οι ηττημένοι των δύο Ημιτελικών, θα αγωνιστούν για την 3η - 4η θέση.
Μεταξύ των όσων προβλέπει η ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος και η αναφορά ότι, ομάδα που δεν θα μετάσχει μία φορά σε αγώνα της αφαιρούνται 3 βαθμοί που μεταφέρονται και για το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου (-3). Σε περίπτωση και δεύτερης μη συμμετοχής, υποβιβάζεται αυτόματα στη Β’ Εθνική Κατηγορία.